TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandıkların üçte biri açıldı: Aslanoğlu zaferi ilan etti

İzmir’de seçim heyecanı devam ederken İzmir’de sandıkların yüzde 30’undan fazlası açıldı. Sonuçları değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, zafer ilan ederek “Saat 22.00’de tüm İzmir’i Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 20:43
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Sandıkların üçte biri açıldı: Aslanoğlu zaferi ilan etti

Türkiye, Mahalli İdareler Genel Seçimi için bugün sandık başına gitti. Saat 17.00’de sandıklar kapanıp oy sayım işlemlerine başlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi için 27 adayın yarıştığı ve en güçlü adayların ise CHP’nin İzBB adayı Cemil Tugay, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Hamza Dağ ve İYİ Parti’nin İzBB Adayı Ümit Özlale olduğu İzmir’de heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Öte yandan; sandıkların yüzde 30’undan fazlasının açıklanmasıyla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan sonuçlara ilişkin yeni açıklama geldi.

TÜM İZMİR’İ CUMHURİYET MEYDANI’NA DAVET EDİYORUZ

Gayriresmi olarak zafer ilanı yapan Aslanoğlu, “Bizdeki verilere göre 3 bin 780 sandığın sonucunu almış durumdayız. Büyükşehir adayımız Sayın Cemil Tugay yüzde 50,5, AKP’nin adayı yüzde 36 bandında. Sandıkların üçte biri açıldıktan sonra genelde 1-2 puan düşüş ya da artış görüyoruz. İlçelerimizden güzel sonuçlar geliyor. Türkiye’nin her yerinden özellikle İzmir’in komşuları Manisa’dan, Uşak’tan, Denizli’den güzel sonuçlar geliyor. Bu başarıyı doğuran tüm örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Saat 22.00’de tüm İzmir’i Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyoruz” dedi.

MENEMEN’DE BİRAZ GERİDEYİZ

İlçe bazlı değerlendirme de yapan Aslanoğlu, “Şu ana kadar 29 ilçede kıran kırana sürüyor. Bazı ilçelerde açılan sandıklar sonuç verebileceğimiz düzeyde değil. Şu an Menemen’de biraz gerideyiz” diye konuştu.

İTTİFAKSIZ SONUÇLAR GAYET İYİ

Seçime ittifakla girilen 2019 seçimleriyle de kıyas yapan Aslanoğlu, “2019 oranlarına göre oy sonuçlarını çok başarılı buluyorum. 2019 ‘da ittifakla girmiştik ve yüzde 58 oy aldık. Şu anda ittifaksız olarak girdiğimiz seçimde yüzde 50,5 oy oranı çok iyi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.