TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahiller halkındır halkın kalacak

Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği üyeleri Güzelbahçe sahilinde bir araya gelerek ilçe sahillerinin halka açılmasını talep etti

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sahiller halkındır halkın kalacak

Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER), Güzelbahçe sahilinde yaşanan sıkıntılara karşı eylem düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelen vatandaşlar, söz verilen halk plajını sordu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sahiller kıyılar bizim, işgaliyeye son demek için buradayız. Güzelbahçe, İzmir şehir merkezine en yakın denize girilebilen ilçelerden birisidir. Ancak denize girilmeyi kolaylaştıracak soyunma kabini, tuvalet, duş vb. olanaklara sahip olan Siteler Halk Plajı dışında başka plajımız yoktur. Güzelbahçe sahilinde çok sayıda denizle buluşmayı sağlayan merdiven var ama bu merdivenlerin hemen hepsinin ya betonu ya da demiri kırıktır. Gece Pazarından, balıkçı barınaklarına doğru olan alanda deniz kıyısı restoranlar tarafından işgal edilmiş durumdadır. Hatta Gece Pazarına yakın olan alandaki ilk restoran, plaja masalar koyarak plajı işgal etmektedir. Buna karşı ilk eylemimizi 15 Ağustos 2023 tarihinde Gece Pazarı yanından başlayıp, Balık satışı yapılan ilk balıkçı barınağına dek yürüyerek yapmıştık. Maltepe Mahallemizdeki eski Şirincan Restoran’ın bulunduğu alanın Halk Plajı olarak düzenlenmesi son yerel seçimde Belediye Başkanımız Mustafa İnce’nin seçim vaatleri arasında yer almıştı. Ancak restoran yıkılıp, alan 2023 yılı başından bu yana boşaltılmış olduğu halde herhangi bir tesis yapılmadan 2023 yaz mevsimi sonlanmak üzeredir. Konuyla ilgili olarak 11 Ağustos 2023 tarihinde Güzelbahçe Belediyesine de dilekçeyle başvurduk. Burası eskiden Pina plajı olarak bilinen yerdir. Eskisi gibi yeniden plaj olarak düzenlenmesi talebimizin hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem Güzelbahçe Belediyesi tarafından yerine getirilmesini istiyoruz.”

MALTEPE’DEKİ PLAJI İSTİYORUZ

Taleplerini dile getirmek için sahilde bir ara gelen vatandaşlara, ilçede bulunan koro üyeleri de enstrümanlarıyla destek verdi. “Maltepe’deki plajı istiyoruz” denilen açıklamada, “En son yapılan ve Gırgır Balıkçıları Derneği tarafından yönetilen liman alanında yapılan çekek tesisi ile tekne onarım, bakım, boya vb işleri ile alan tersane gibi kullanılmaya başlanmıştır. Bu işlemler limanın Urla tarafında kalan küçük plaj alanında denize girenler ile çevrede oturan vatandaşlar için sağlık riski oluşturmaktadır. Bu alanda tekne onarım ve bakımı yapılmasından vazgeçilmeli, bu işlemler için şehir merkezinden ve insanların denize girdiği yerlerden uzak bir yer seçilmelidir. Anayasa’nın 43. Maddesine göre kıyılar, devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyılarla sahil şeritlerinin kullanılış amaçlarına göre derinliği ve kişilerin bu yerlerden yararlanma imkan ve şartları kanunla düzenlenir. Yalı Mahallesi’nde Vapur İskelesi yanındaki plaj başta olmak üzere, Balıkçı Barınağına kadar olan alandaki restoranların kıyıyı işgallerinin önlenmesi, sahillerimizin halkın denizi kullanmasını kolaylaştıracak soyunma kabini, tuvalet, duş vb. olanaklara kavuşturulması ve çekek alanının taşınması için merkezi ve yerel yönetimi gereğini yapmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: GÜLDER: Rant sizin, deniz bizim

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.