TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabahtan akşama şehir hastanesi… İzmir Tabip Odası o saha raporunu paylaştı

Sağlık sisteminin sabahtan akşama, akşamdan sabaha değişebilen kararlarla yürütüldüğünü vurgulayan İzmir Tabip Odası, “Yaşananlar önümüzdeki günlerde bu ve benzeri sorunların artarak süreceği izlenimini vermektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sabahtan akşama şehir hastanesi… İzmir Tabip Odası o saha raporunu paylaştı

‘İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Saha Raporu’nu kamuoyuyla paylaşan İzmir Tabip Odası, karar ve planlama süreçlerinin evrensel kamu yönetim ilkeleriyle bağdaşmadığını kaydetti.

Sağlık sisteminin sabahtan akşama, akşamdan sabaha değişebilen kararlarla yürütüldüğünü vurgulayan İzmir Tabip Odası, “İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin faaliyete başladığı günden beri yaşananlar önümüzdeki günlerde bu ve benzeri sorunların artarak süreceği izlenimini vermektedir. Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

HASTANE-3

HALEN PEK ÇOK EKSİKLİKLERİ MEVCUT!

Raporda yer alan ifadeler şöyle: “İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi faaliyete girdiği günden bu yana İzmir Tabip Odası olarak süreci takip ettik. İzmir Valiliği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde görüşme ve yazışmalarımız oldu. Bozyaka ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastaneleri’nde meslektaşlarımızla bizzat görüştük. Basında yer alan resmi açıklamaları ve haberleri izledik. Geçen on beş günlük sürede İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ilişkin gözlem ve tespitlerimizden oluşan bilgi notunu paylaşmak isteriz: İzmir Şehir Hastanesi’ne ilişkin karar ve planlama süreçleri evrensel kamu yönetim ilkeleriyle bağdaşmayan, sabahtan akşama, akşamdan sabaha değişebilen kararlarla yürütülmektedir. İzmir Şehir Hastanesi üçüncü basamak sağlık hizmeti verme standartlarına haiz olmadan faaliyete sokulmuştur. Halen pek çok eksikleri mevcuttur. İzmir Şehir Hastanesi için yapılan görevlendirmelerde usul gözetilmemektedir. Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nde asistan hekimlere tebliğ edilmek üzere tanzim edildiği ifade edilen görevlendirme ve makam oluru belgesi fiilen olmadığı halde 20 Ekim 2023 tarihinde tebligat yapılmış, belge teslimi yapılmadan tebellüğ edildiğine dair imzaları usulsüz biçimde alınmıştır.”

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde hasta güvenliğini riske atan sorunların olduğu da rapora kaydedilirken, “Konsültasyon ve sevklerde sorunlar vardır, acil hastaların naklinde, yoğun bakım hastalarının yatırılmasında ve sevkinde sıkıntılar vardır. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin faaliyete başladığı günden beri yaşananlar önümüzdeki günlerde bu ve benzeri sorunların artarak süreceği izlenimini vermektedir. Sürecin takipçisi olacağız” bilgisi paylaşıldı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türk Tabipleri Birliği’den Bakan Koca’ya sert eleştiri: Utanıyoruz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.