TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rezerv Konutları’nda ‘aidat isyanı’ patlak verdi

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan 30 ekim 2020 depreminin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen Deprem Rezev Konutları'nda ‘aidat isyanı’ patlak verdi

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 14:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rezerv Konutları’nda ‘aidat isyanı’ patlak verdi

30 Ekim 2020 merkez üssü Seferihisar açıkları olan ve 117 kişinin hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için Bayraklı'da 375 hektarlık arazi rezerv alan olarak belirlenmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 5 binin üzerinde konutu depremzedelere parça parça teslim edilmişti.

Rezerv alana depremzedelerin yerleşmesiyle birlikte alanda yaşam başlarken Rezerv Alan ‘Aidat isyanıyla’ gündeme geldi.

YÜZDE 80’E VARAN ZAM

Toki Rezerv alanında aidatlara fahiş oranda zam yapıldığı belirtilirken site sakinlerinden tepki sesleri yükseldi.  Edinilen bilgilere göre; Emlak Konut’un daha önce Ocak-Şubat 2023 tarihinde kendilerinden istenilen 2 bin 300 liralık ortak gider katılım payına ve aylık 420 lira olarak duyurduğu aylık aidat önce 500 ardından da 600 liraya yükseltildi.

Yapılan zamla birlikte bakanlığın bir kuruluşu olan Emlak Konut tarafından aylık aidat ücretlerine 1 yılda 3 kez zam yapıldı.

GÜVENLİK YOK HIRSIZLIK ARTTI

Site sakinlerinden gelen bilgilere göre; Emlak Konut yönetimindeki sitelerde ‘fahiş zamlı’ aidatın yanında hizmet alınamaması da şikayet konusu oldu. Anahtar tesliminden önce site yönetiminin diktiği ağaçların sulanmadığı için kurudu yeşil alanların sarardığı ifade edilirken yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için hırsızlık vakaları arttığına da dikkat çekildi.

“Yapılan değerlendirmede; site yönetiminin Emlak Konut AŞ tarafından atandığı, site sakinleri ve kat maliklerinde seçilmediği için sitede yaşanan sorunlara ilgisiz kalındığı, site yönetimi ve çalışanların yüksek ücretler ödendiği ve kontrol mekanizması olmadığı gibi kat maliklerine karşı sorumluluk hissetmedikleri için hesap vermemeleri” de site sakinleri olan depremzedeler tarafından tepkiyle karşılandı.

Zam haberinin ardından depremzedelerin art arda gelen zamları CİMERE’e şikayet ettikleri ve çözüm bekledikleri ifade edildi.

apart 7

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Menemen’de imzalar atıldı: Battı çıktı geliyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.