TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Hotar, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, farklı fakültelerde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Rektör Hotar, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Gazze’de yaşanan olayların ardından farklı fakültelerde öğrenim gören Filistinli öğrencilerini ağırladı.

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları ve taleplerine ilişkin konuların ele alındığı buluşmada, bölgedeki soykırım boyutuna ulaşan saldırıların sona erdirilmesi için çağrıda bulunuldu. Filistin halkına yönelik saldırılar nedeniyle büyük üzüntü içerisine olduklarını kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, mazlum halka yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi. Rektör Hotar, Gazze’de yaşanan insanlık dışı muameleye uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyaya barış konusunda verdiği mesajları, Üniversitemiz olarak tekrar hatırlatmak istiyoruz. İsrail zulmünün karşısında, Filistin’in yanında olduğumuzu her platformda söyledik, söylemeye devam ediyoruz. İşlenen bu insanlık suçunun bir an önce bitmesi, sorumluluk sahibi tüm uluslararası kuruluşların kalıcı barışın sağlanması için ivedi şekilde pozisyon alması gerektiğini belirtiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ezelden bu yana mazlumun yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Dünya kamuoyu da konuşarak değil, gücünü göstererek insani değerleri korumalı ve zalimlere dur demelidir. Biz de devlet Üniversitesi olarak barışı egemen kılan nesilleri yetiştirmeye, verdiğiniz mücadeleyi desteklediğimizi ve daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Yakınları savaş bölgesinde olan öğrencilerin yaşadığı problemleri yakından takip ettiklerini anlatan Rektör Hotar, “Gazze’den gelen, ailesi o bölgede bulunan öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmesi bizim önceliğimizdir. Kendileriyle sürekli irtibat halindeyiz. Devletimizin bize verdiği güç ile üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sizler de çevrenizdeki bireylere yaşananları anlatın, doğru bilinen yanlışları düzeltin.  Mevzuatlar içerisinde basın açıklamaları ve hakkınızı arayan eylemlerde bulunun. Tek kişi olsanız da, bir ordu gibi mücadele edin. Birbirine sıkı sıkıya bağlı, köklü iki medeniyetiz. Gazze’de çocuklar, aileler ve bir medeniyet yok edilmek isteniyor. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de yanımızda olan bir medeniyetin yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Üniversite olarak her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Filistinli öğrenciler de yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini Rektör Hotar’a ileterek, verilen destek nedeniyle teşekkür ettiler.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Dokuz Eylül Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100. yılını dolu dolu kutlayacak

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.