TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pentapostagma'dan İzmir talebi: Lozan Antlaşması’nı yok sayalım

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Pentapostagma, Lozan Antlaşması'na atıfta bulunarak İzmir'in geri alınması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 15:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Pentapostagma'dan İzmir talebi: Lozan Antlaşması’nı yok sayalım

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Pentapostagma, Lozan Antlaşması'nı dikkate almadan İzmir'in Yunanistan'a iadesini talep etti. Gazete, Türkiye'nin olası tepkisinden endişe duyduklarını, ancak duygusal olarak İzmir'e olan bağlarını dile getirdi.

İZMİR’İ BİZE GERİ VERİN

Pentapostagma'nın haberine göre, "Eğer Türkiye için bir sorun olmayacaksa, Lozan Antlaşması'nı gözden geçirebiliriz. İzmir'i bize geri verin, Smyrna'yı yeniden inşa edelim" şeklinde ifadeler kullanıldı. Gazete, bu talebin Türkiye ile gerilime yol açabileceğinin farkında olduklarını belirtti, ancak duygusal bağların güçlü olduğunu savundu.

Pentapostagma, geçtiğimiz günlerde de Türkiye'yi öfkelendiren bir haber yapmıştı. Haberde, "Türkiye'nin tepkisinden korkuyoruz ancak Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait Averof zırhlısının Ayasofya'nın önünden geçişi sırasında duygusal bir an yaşadık. İstanbul'u özledik" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.