TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oy ve Ötesi Derneği'nden vatandaşlara çağrı

Oy ve Ötesi Derneği, İzmir’de seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla sandıkta görev alacak vatandaşlara eğitim verecek

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oy ve Ötesi Derneği'nden vatandaşlara çağrı

Türkiye’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi için faaliyet gösteren, 2014’ten bu yana 8 seçimde görev alan Oy ve Ötesi Derneği, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde de sahada olacak.

Seçimler için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren Oy ve Ötesi, İzmir’de seçim güvenliği için görev almak isteyen vatandaşlara açık çağrıda bulunuyor. Gönüllülerden oluşan ekibiyle her seçimde binlerce sandıkta görev alan Dernek, İzmir’de de gönüllüleri için bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştirecek.

EĞİTİM HALKA AÇIK OLACAK
Bu seçimde 100 bin gönüllüye ulaşmayı hedefleyen Oy ve Ötesi Derneği, İzmir Şubesi öncülüğünde kentteki gönüllüler için ‘Büyük Sandık Müşahitliği Eğitimi’ düzenliyor.  6 Mayıs Cumartesi Günü, İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecek olan eğitim halka açık olacak. Eğitimin içeriğinde, seçim gününün akışı, gerekli olabilecek durumlarda ihtiyaç duyulacak yasal dayanakların yanı sıra, 8 seçimde biriken tecrübelerden derlenmiş ipuçlarına da yer verilecek.

SİVİL KATILIM ÖNEMLİ
Seçim günü herkesi demokrasiden taraf olmaya davet eden Oy ve Ötesi Derneği ekibi, şeffaf, adil ve usulünce yürüyecek bir seçim süreci için sivil katılımın öneminin çok büyük olduğunu yineliyor.

Eğitimlere katılmak için tıklayınız 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.