TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanağaoğlu: Bu seçimi hilalle haçın savaşı olarak görüyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adayları, İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nı ziyaret ederek dernek üyeleriyle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 18:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Osmanağaoğlu: Bu seçimi hilalle haçın savaşı olarak görüyoruz

KEMAL ÖZKURT

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir milletvekili adayları 14 Mayıs'ta yapılacak Genel seçimler öncesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MHP örgütü son olarak İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nı (MARVAK) ziyaret ederek dernek üyeleriyle buluştu. Toplantıda konuşma yapan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Bu normal bir seçim değil. Her seçim kendine göre bir önem arz eder ama biz bu seçimi hilalle haçın savaşı olarak görüyoruz" dedi.

"ERDOĞAN SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL İSLAM ALEMİNİN LİDERİDİR"

MARVAK dernek binasında gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan Hacı Rasim Kahraman, " Bu ülke bizim. Gidecek başka bir yerimiz yok. O yüzden ülkemize sahip çıkmalıyız. 40 binin üzerinde Doğu ve Güneydoğu da verdiğimiz şehidimiz var. Bunları unutacak değiliz. Son yaşanan depremlerle 50 binin üstünde vatandaşımızı kaybettik. Toplamda 11 ilde deprem yaşandı. Bu çok ağır bir durum. Hükümetimiz deprem yaşandığı ilk günden bugüne kadar bölgedeydi. Bizde elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız, depremlerin ardından 1 yıl da 300 bin konut sözü verdi. Ben şahsım adına bu sözünü 1 yıl içerisinde gerçekleştireceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil İslam aleminin lideridir bu yüzden ona sahip çıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZI TANITMAYA, BİR ÇAY İÇMEYE GELDİK"

 MARVAK'a bir şey talep etmek ya da oy istemek için gelmediklerini ifade eden MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin "Buraya neredeyse milletvekili adaylarımızın tamamıyla geldik. Kendi yerimizde milletvekili adaylarımızı tanıtmaya, bir çay içmeye geldik" diyerek katılım gösteren adayları tanıttı. Ziyarete katılım gösterenler arasında, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Bahadır Bumin Özaslan, İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Hasan Kalyoncu, İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Cihan Aslan, İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Kadir Bektaş, İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Recep Akan, İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Halit Göndüz ve Şehit polis Fethi Sekin'in öz amcası İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hasan Sekin' de yer aldı.

"MARDİNLİLERİN YANIMIZDA OLACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHE YOK"

Cumhur İttifakı olarak 1 yıldır adaylarının belli olduğunu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde desteklerinin Erdoğan’a, parlamentoda ise MHP lideri Devlet Bahçeli'ye desteklerinin tam olduğunu söyleyen Osmanağaoğlu, "Son 1 haftada dünyada ABD, Fransa ve Almanya'nın Türkiye üzerinden dünyadaki söylemleri görüyoruz. 1915'deki soykırımla ilgili kararlar almaya çalışıyorlar. Bunların Türkiye' de kimleri desteklediğini biliyoruz. Bu normal bir seçim değil. Her seçim kendine göre bir önem arz eder ama biz bu seçimi hilalle haçın savaşı olarak görüyoruz. Cenab-ı Allah hilalimizi haça boyun eğdirmesin. Ben gelip Mardinliler Derneği’nden oy istemekten Allah'a sığınırım. Çünkü Mardinlilerin vicdanına teslim olmuşum. Mardinliler vicdanlı insanlardır ve buna göre değerlendirip bu seçimlerde bizim yanımızda olacaklarından şüphem yok" dedi.

"YA 2053 ROTASI, YA 15 TEMMUZ GECESİ"

Şimdiye kadar yapılan seçimlerin dışında bir seçim olacağını ve sadece iki yol olduğunu belirten MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Bahadır Bumin Özaslan, "Seçimin sonucuna göre Türkiye bu iki yoldan birine girecek. 3. yol artık kalmadı. Türkiye bu seçimin sonucuna göre eğer Cumhur İttifakı kazanırsa ve parlamentoda ittifaklar olarak çoğunluğu alırsa 2023 rotasına girecek. Sadece son 1 aydaki gelişmelere bakarsak bunu rahatlıkla görebiliriz. Aksi bir durum yaşanması halinde Türkiye 15 Temmuz gecesine dönecek. Bunun artık arası, ötesi kalmadı. Ya 2053 rotası, ya 15 Temmuz gecesi. Mardinli hemşehrilerimizin kalbi de bunun için attığını biliyorum. Nobel’i alan ilk Türk Aziz Sancar'ın hemşehrilerine de 2023 rotasına yürümek yakışır" diye konuştu.

"BİZ 15 TEMMUZ AKŞAMI DARBEYE KARŞI DİRENEN SOKAKLARDAN GELİYORUZ"

Muhalefetin Cumhur İttifakı için etle tırnak gibi olduklarını kendilerinin ise bir proje olduğu sözlerini hatırlatan MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Hasan Kalyoncu, "Biz 15 Temmuz akşamı darbeye karşı direnen sokaklardan geliyoruz. Devleti koruma amacıyla bir araya gelmiş, hiç pazarlık yapmamış bir ittifakız. Bu ittifakla beraber yönetimi değiştirdik. Bu zillet ittifakı, rejim değişikliği diyor yok öyle bir şey. Biz yönetim sistemini değiştirdik ve 5. yılımızı geride bıraktık. Bu yönetim sistemiyle vatandaşımız imdat demeden yanlarında olduk, yaralarını sardık ve her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Son yaşanan depremde de ilk günden itibaren orada olduk. Depremden sonra enkazları kaldırdık hatta şehirleri yenilemeye başladık. Bu ekonomik sıkıntıları yaşadığımız bu günlerde devlete böyle bir yük binmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı sistemi istikrarını bozmadan devam ediyor ve başarılı çalışmalar yapıyor. Zillet dediğimiz yapı tek adamlıktan bahsediyor ama bu yöntemle hızlı karar alma, anında müdahale alanları genişledi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.