TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce tahsis geldi şimdi otel: Çeşme’de denize sıfır 5 yıldızlı proje

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıllarda tahsis kararı verdiği Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi’nde bulunan denize sıfır arazilerde 5 yıldızlı otel inşaatı için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 17:14
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Önce tahsis geldi şimdi otel: Çeşme’de denize sıfır 5 yıldızlı proje

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda aralarında İzmir’in de bulunduğu Türkiye'nin 16 ilindeki 51 kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğini duyurmuştu. Tahsis edileceği açıklanan taşınmazların aralarında İzmir’in gözde tatil lokasyonlarından Çeşme ilçesi de bulunurken yapılan tahsislerin ardından ilk hamle geldi.

Tahsis kararının ardından Alaçatı Mahallesi’nde denize sıfır arazilerin de içinde olduğu bazı bölgelerin turizm kullanımına açılması için 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği de yayımlanırken Alaçatı Mahallesi’nde 5 yıldızlı otel için ilk adım atıldı.

650 YATAK KAPASİTELİ OLACAK

Dream Alaçatı Turizm Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi, Alaçatı’da denize sıfır arazilerde otel yapımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

3791 ada 1 parsel ve 3792 ada 1 parselde yer alacak olan 5 yıldızlı otel projesi toplamda 11 bin 369 metrekarelik alanı kapsayacak.

Otel kapasitesi ise 249 oda 650 yatak olacak.

 Yıldızlı otel projesinin maliyetinin ise 612 milyon 266 bin lira olması bekleniyor.

Proje raporunda, otel alanının plan bilgisine ilişkin “Proje kapsamında yapılması planlanan 249 oda, 650 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel projesine ilişkin faaliyetin gerçekleştirileceği alanın tamamı Turizm Tesis Alanı içinde yer almakta olup kullanılacak Özel parsele ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ön İzin Belgesi ekte yer almaktadır” denildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.