TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödemiş Kent Konseyi siyasi partilere seslendi

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, yaklaşan genel seçimler öncesi siyasi partilere çağrıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ödemiş Kent Konseyi siyasi partilere seslendi

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, yaklaşan genel seçimler öncesi siyasi partilere çağrıda bulundu. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimleri öncesi siyasi partilerde aday belirleme mesaisinin halen devam ettiğine dikkat çeken Ödemiş Kent Konseyi, yeni dönemde Küçük Menderes Havzası’nın TBMM’ye en az dört milletvekili göndermesi gerektiğini vurguladı. Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yapılan çağrının detayları ise şu şekilde:

 SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRIMIZDIR:

“İzmir 2. seçim bölgesinde yer alan Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire ve Bayındır ile 1.seçim bölgesinde yer alan Torbalı, Menderes ve Selçuk’ta yaklaşık 700.000 kişi yaşamakta olup bu sayı İzmir’in toplam nüfusunun 1/7’sine denk gelmektedir. Küçük Menderes Havzası yalnızca nüfus büyüklüğü açısından değil tarım, hayvancılık ve bunlara dayalı sanayi üretimi ile ülke ekonomisine yaptığı katkılar yönünden de önemli bir bölgedir. İlimizden TBMM’de 28 milletvekilinin olacağı dikkate alındığında nüfusla orantılı şekilde havzamızdan da en az 4 milletvekili seçilmesi adil olacaktır. Ödemiş Kent Konseyi olarak yaklaşan seçimler öncesi havzamızın TBMM’ye üye göndermesi için tüm siyasi partilere görev düştüğünü değerlendiriyoruz. 
Parti genel merkezleri aday sıralamalarını belirlerken bölgeden çıkarabileceği maksimum milletvekili sayısıyla ilgili öngörüde bulunarak hareket etmektedir. Ödemiş ve çevre ilçelerde çok sayıda milletvekili aday adayı bulunmakta olup siyasi partiler tarafından aday listeleri belirlenirken bölgemizdeki isimlerin seçilebilecek sıralardan aday gösterilmesinin temsili demokrasi adına isabetli olacağını düşünüyoruz.

YILLARDIR SÜREGELEN İHMALE SON VERİLMELİDİR

İzmir’in nüfusuna oranla azımsanmayacak büyüklükte bir seçmen kitlesi Küçük Menderes Havzası’nda ikamet etmekle birlikte milletvekili adayları belirlenirken bölgemizden aday adayı olan isimler genellikle geri planda kalmaktadır. Ödemiş ve çevre ilçelerden milletvekili seçilememesi bölgemizin sorun ve ihtiyaçlarının da ihmal edilmesi sonucunu doğurmaktadır. Anayasamızda yer alan milletin temsil ilkesi ışığında milletvekillerinin seçildikleri bölgeyi değil tüm milleti temsil etmesi söz konusudur. Bununla beraber milletvekilleri kendi seçim bölgelerinin sorun ve ihtiyaçlarının çözümü için de girişimde bulunur. Ödemiş Kent Konseyi olarak yaşadığımız bölgenin sorun ve ihtiyaçlarını burada yaşayan/yetişen kişilerin en doğru şekilde tahlil edebileceğini düşünüyoruz.
Başta Ödemiş olmak üzere bölgemizdeki ilçelerin daha fazla kamu yatırımı almaya ihtiyacı vardır. Mevcut durumda uzun yıllardır tamamlanamayan Torbalı-Kiraz karayolu gibi bazı projelere ek olarak, seçim döneminde vaat edilen üniversite, tren yolu, diş hastanesi gibi projeler de hayata geçirilememiştir. Buradan, seçim vaatlerinin takibi ve hayata geçirilmesi noktasında bile yaşadığımız bölgeden seçilmiş milletvekili varlığının önem taşıdığı sonucuna varmaktayız.
Tüm bu somut gerekçeler ışığında Ödemiş Kent Konseyi olarak siyasi partilerimizi milletvekili aday listelerini belirlerken havzamıza gereken önemi vermeye ve aday adayı isimleri dikkatle değerlendirerek bölgemizden yeterli sayıda kişiyi aday olarak belirlemeye davet ediyor, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerin sağduyu ve esenlik için de geçmesini diliyoruz. Siyasi partilerimize, basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.