TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Kemal ebediyete intikalinin 85.yılında Foça’da özlemle anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 85.yılında İzmir’in Foça İlçesi’nde özlemle anıldı.  Ebedi Başkomutan’ın Dolmabahçe’de hayata gözlerini yumduğu saat 9.u 5 geçe ilçede hayat durdu, sirenler çaldı, bayraklar yarıya indi

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Mustafa Kemal ebediyete intikalinin 85.yılında Foça’da özlemle anıldı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk törene Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK’ların ilçe başkanları, öğrenciler, öğretmenler, gaziler, şehit ve gazi yakınları, garnizonda görevli her rütbeden askerler ile yüzlerce Foçalı katıldı. Kaymakamlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Belediye Başkanlığı çelenklerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), İYİ Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) ve Türk Kadınlar Birliği adına çelenk sunumları yapıldı.

2 DAKİKA SÜREYLE SİRENLER ÇALDI

Sessizliğin hakim olduğu alanda Saygı Duruşu ile birlikte ilçe genelinde 2 dakika süreyle sirenler çalmaya başladı. İstiklal Marşı ile bayraklar önce göndere çekildi, sonra yarıya indirildi. Tören sonrası öğrenciler ve vatandaşlar yanlarında getirdikleri çiçekleri anıta bıraktılar.

Saat 09.45’te Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam eden anma etkinlikleri 17.00’de Ertuğrul Sertbaş’ın Kıvılcımdan Aleve adlı tek kişilik gösterisiyle sürecek. 

Bu haber de ilginizi çekebilir: Foça Belediyesi su akademisi kuruyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.