TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marble İzmir'de doğal taşın pırıltısı dünyayı etkisi altına aldı

Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 29. kez ziyaretçilerini ağırlıyor ve büyük ilgi görüyor. 150 bin metrekareyi aşan alanda, 131'i yabancı, bin 14 katılımcıyla gerçekleşen Marble İzmir Fuarı, ilk iki gününde dünyanın dört bir yanından 150'ye yakın ülkeden ve Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce kişi tarafından ziyaret edildi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:28
Kaynak: İHA
Marble İzmir'de doğal taşın pırıltısı dünyayı etkisi altına aldı

Marble İzmir, ABD, Orta Doğu, Asya ve Avrupa bölgelerindeki ticari ataşeliklerle iş birlikleri yaparak dünya genelinden katılımcı ve ziyaretçileri ağırlıyor. Ticaret Bakanlığının ihracata yönelik destekleriyle birlikte, Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile ortaklaşa üç farklı alım heyeti programı düzenleniyor. Bu programlar kapsamında, hedef ülkeler arasında Birleşik Krallık, Güney Kore, Fransa, İtalya, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt ve Azerbaycan bulunuyor ve bu ülkelerden sektör profesyonelleri fuara davet ediliyor.

İZFAŞ tarafından yönetilen B2B programına 186 yabancı alıcı da katılıyor. Fuar süresince, katılımcı firmaların müşterilerle hızlı ve etkili bir şekilde iletişim kurmaları sağlanıyor. Ayrıca, Avustralya'dan İtalya'ya, ABD'den Çin'e kadar dünyanın dört bir yanından toplam 59 ülkeden binlerce kişi de fuarı ziyaret ediyor.

İzmir’de Marble bereketini hissettiriyor

20 ülkeden 131 yabancı, 47 ilden 883 yerli toplam bin 14 katılımcının yer aldığı Marble İzmir’de, doğal taş ve ürünleri ile madencilik sarf malzemeleri, fabrika ve atölye sarf malzemeleri, madencilik makineleri, iş makineleri ve ağır ekipmanlar, fabrika ve atölye makineleri, çevre koruma, geri dönüşüm ve kazanım sistemleri, sektörel kuruluşlar, bilgi işlem ve yazılım firmaları, nakliye ve lojistik hizmetler, finansman ve kredilendirme hizmetleri, kamu ve resmi kurumlar, dernek, birlik ve STK’lar, medya kurum ve kuruluşları yer alıyor. Marble İzmir, sektöre ve yan sektörlerine, ihracata, istihdama katkı sağlamasının yanı sıra önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da turizmden konaklamaya, ulaşımdan yiyecek içecek sektörüne kadar birçok alanda kent ve ülke ekonomisine pozitif etki sağlıyor. Fuar nedeniyle kente gelen yerli, yabancı katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir’de Marble bereketini hissettiriyor.

Türkiye’nin doğal taş ihracatı 2 milyar doları aştı

Marble İzmir ilk yapıldığı 1995 yılında doğal taş ihracatı 77 milyon dolarken, yıllar içinde fuarın da katkısı ile Türkiye’nin doğal taş ihracatı 2 milyar doları aştı. Bu yılın ilk üç ayında da Türkiye doğal taş ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre artışla 420 milyon dolara ulaştı. 20 Nisan 2024 saat 18.00’e kadar açık olacak fuarın 100 bine yakın ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.