TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liman konusuna değindi… Tugay: Yapısal değişikliğe katkı veririz

İzmir’in iş ve ekonomi dünyası bileşenleriyle bir araya gelen CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir’in ticaret potansiyeli ve ihracat kapasitesine ilişkin değerlendirmeler yaparken Alsancak Limanı’ndaki yapısal değişikliklerde ‘destek’ mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 17:57
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Liman konusuna değindi… Tugay: Yapısal değişikliğe katkı veririz

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşık bir ay kala belediye başkan adayları da saha çalışmalarında vites artırdı.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, bugün art arda İzmir’in iş ve ekonomi dünyası bileşenleriyle bir araya geldi.

Tugay, bugün İZSİAD ve İzmir Ticaret Borsa’sı ziyaretleri gerçekleştirirken buluşmaların ardından İzmir’deki ihracat ve ekonomik faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Kentin ihracat potansiyelinin artması gerektiğini belirten Tugay, markalaşma konusunun altını çizdi. Tugay ayrıca İzmir’in ticaret kapasitesi ve Alsancak Limanı’nın efektif kullanımına da değindi.

KALKINMA BELEDİYECİLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Ekonomi dünyası buluşmalarını değerlendiren Tugay, işbirliği mesajı vererek “Benim sürekli söylediğim bir şey var. İzmir'in kalkınma ihtiyacı var. Kalkınma belediyeciliği uygulamasına ihtiyacımız var. Bu çerçevede iş birliği yapacağımız kurumlara ve iş dünyasındaki derneklerimize bu niyetimi aktarmaya çalışıyorum. Önümüzdeki dönemde İzmir'de hem istihdamın hem de üretimin artması dolayısıyla refahın, zenginliğin artması için çalışmalar yapacağız. Bir dayanışma içerisinde bu sürecin gitmesini istiyoruz” dedi.

ÖNCELİKLİ BEKLENTİ ALTYAPI VE ENERJİ MALİYETLERİ

Ekonomi dünyasının birincil sorunun altyapı ve enerji maliyetleri olduğuna dikkat çeken Tugay, “Genel anlamda sanayi bölgelerinde ya da işte üretim alanlarında altyapıyla ilgili sıkıntıları var. Atıkların yönetimi, su ihtiyacının karşılanması, enerjiyle ilgili yatırımlar, enerjinin daha uygun maliyetli olması gibi beklentileri var. Bunların hepsi zaten bizim amaçladığımız şeyler” diye konuştu.

YAPISAL BİR DEĞİŞİKLİK ÇABASINA KATKI VERMEYE HAZIRIZ

İzmir’de ihracatın gelişmesi için projeleri olacağını belirten Tugay, Alsancak Limanı’nın daha efektif kullanımı yönünde olumlu projelere destek vereceklerini açıklayarak “Liman işletmesi belediyeye ait değil biliyorsunuz. Ancak limanın, İzmir için hayati öneme sahip olduğunun elbette ki farkındayım. Sonuçta İzmir'in çevresinde ve Ege Bölgesi'nde fuarcılık faaliyetleri dahil üretilen her türlü ürünün markalaşması, daha sonra pazarlamasının yapılmasıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki dönemde çok daha aktif olacak. Limanla ilgili bir yapısal bir değişiklik çabası olursa buna da katkı vermeye hazırız. İzmir Limanı hayati öneme sahip. Bu arada özelleştirilmesine de karşı olduğumu söylüyorum tabii” ifadelerini kullandı.

KENTLER ARASINDAKİ TİCARET POTANSİYELİNİ ARTTIRMALIYIZ

Ticarette İzmir’in yeniden Ege Bölgesi’nin ‘ağabeyi’ rolünü üstleneceğinin altını çizen Tugay şunları söyledi; “Hummalı bir çalışmamız da var. Lansmanda bunu sadece bir fikir olarak dile getireceğim ama özellikle Ege Bölgesi'ndeki diğer kentlerin belediye başkanlarıyla ve aynı zamanda sivil toplum kuruluşları iş dünyası temsilcileriyle zaman zaman bir araya gelip bölgesel planlama yapmayı düşünüyoruz. Burada kaynak kullanımı, hangi bölgede hangi sektörün öncelikli olarak geliştirilmesiyle ilgili çaba içerisinde olacağız. Bunu konuşmalıyız. Ayrıca kentler arasındaki o ticaret potansiyelini arttırmalıyız. Yani her kentin kendine ait bir ticaret potansiyeli var. Şöyle şeyler yaşanıyor ne yazık ki… İzmir'in Ege bölgesinin bir şehrinden bir ürün İstanbul'a gidiyor. Sonra İstanbul'dan İzmir'e geliyor. Bunları önlemek ve doğrudan ticari ilişkiler kurmak için de bir araya gelmeliyiz.”

MARKALAŞMAYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPABİLİRİZ

Tugay son olarak ekonomi dünyası ve Büyükşehir arasında ortak marka çalışmaları olup olmayacağına ilişkin de “İzmir olarak tarım ve gastronomi alanında potansiyelimiz çok yüksek. Aynı zamanda kendiliğinden gelişen bir bilişim ekosistemi var. Bilgisayar online sektöründe İzmir, en fazla yazılımının yapıldığı yer. Önemli yatırımlar var. Bunların hepsini desteklemeyi düşünüyorum. Bunun dışında tarım, gastronomi ve bilişim alanında markalaşmayla ilgili çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.