TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lansmanda ‘söz’ demişti: Başkan Tugay ilk 6 ay için neler vaat etmişti?

31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Cemil Tugay olurken gözler Tugay’ın ‘Söz yapacağım’ cümleleriyle ilk 6 ay için verdiği vaatlere çevrildi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 12:46
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Lansmanda ‘söz’ demişti: Başkan Tugay ilk 6 ay için neler vaat etmişti?

Türkiye'nin bir yıl içinde ikinci girdiği seçim olan ve yerel yönetimlerin seçildiği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimini geride bıraktı.

Ülke genelinde şaşırtan sonuçlar alınırken ana muhalefet partisi CHP, 47 yıl sonra ilk kez ülke Türkiye’de birinci parti olurken partinin kalesi olarak bilinen İzmir’de de 15 yıl sonra bir ilk yaşandı. CHP, 2009 seçimlerinden bu yana ilk kez 30 ilçenin 28’ini kazandı. Kentin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da yüzde 48,97 oyla CHP’nin adayı Cemil Tugay oldu.

VAATLER YARIŞTI

Seçim sürecinde son düzlüğe girilene kadar adaylar arasında ılıman rekabet hakim olurken İzmir’deki adayların tamamı polemiklerden uzak durarak vaatleri üzerinden birbiriyle yarışmışlardı.

Adaylar arasında özellikle Körfez, trafik, koku ve yol sorunu gibi sorunlara ilişkin projeler dikkat çekmişti.

Öte yandan; seçim sonuçlarının ardından gözler, kentin yeni Büyükşehir Başkanı Cemil Tugay’ın ‘Söz veriyorum’ diyerek duyurduğu ilk 6 ay vaatlerine çevrildi.

NE SÖYLEMİŞTİ?

Tugay, 29 Şubat’ta gerçekleştirilen lansmanda “İzmir Geleceğe Doğru” sloganıyla duyurduğu projelerini 9 ana başlıkta toplarken ilk 180 günde “acil eylem planı” kapsamında öncelik verecekleri alanları da açıklamıştı.

SU FATURALARINDA İNDİRİM

Belediye seçimlerini kazandıktan sonra ilk 6 ay içerisinde hızlı eylem planı kapsamında su faturalarını ele alacaklarını vurgulayan Tugay, lansmanda “İndirimli su fiyatı belirleyeceğiz. Öncelikli olarak ihtiyacı olanlara sonra statü statü tüm İzmir halkına bunu uygulamaya başlayacağız” ifadeleirni kullanırken ilerleten dönemde emekliler için ayrıca konuşarak “65 yaş üzerindeki emekli yurttaşlarımız için 4 metreküp suyu tamamen ücretsiz vereceğiz. Bu 4 metreküp temel ihtiyaç miktarıdır. Üzerine de suyu yüzde 50 indirimli vereceğiz. Öğrencilere yüzde 50 indirim direkt başlatacağız” demişti.

YAPAY ZEKA DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Tugay lansmanda ilk 6 ayda yapılacaklar arasında hızlı çözü için Yapay Zeka Daire Başkanlığı sözü vererek “Yapay Zeka Daire Başkanlığı kuracağız. Mevzuat gereği kurulamıyorsa ona eşdeğer bir şey kuracağız. Yapay zeka önü açık bir uygulama. Çok hızlı çözüm ve değerlendirmeler yapabiliriz. Kendi alt yapımızı kendimiz kuracağız. Türkiye’de ve dünyada en ileri belediyelerden biri olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

DENİZ ULAŞIINA 6 AY SÖZÜ

Lansmanda 6 ayda deniz ulaşımına ilişkin de vaat de bulunan Tugay, “Deniz Taksi… Çok kolayca devreye sokulabilecek bir uygulamadır. İlk 6 ayda başlatacağız. Deniz taksi uygulamasıyla çok daha fazla noktadan çok daha fazla noktaya ulaşım saplama alternatifimiz olacak” demişti.

ÖĞRENCİLERE İNDİRİM SÖZÜ

Lansmanında ulaşıma ilişkin vaatler de veren Tugay, ilk 6 ayda uygulanacak ‘çevik belediyecilik’ kapsamında ulaşımdaki ve istasyonlardaki aksaklıkların giderileceğini de değinmişti. Lansmada, ulaşım için indirim sinyali veren Tugay, “Ulaşımda da benzer şekilde yol alacağız. Daha çok insana daha ucuz ulaşım imkanı sağlayacağız. Üst geçitler, alt geçitler, yürüyen merdivenler ve asansörlerde sorun yaşanıyor. Bunları sıklıkla arıza gözlem müdahale ekibiyle çözeceğiz. Hepsi yerinde gözlemleyip sürekli denetleyip sorunu yerinde ve zamanında çözecekler” demişti.

Tugay, katıldığı bir programda ise ulaşıma ilişkin “Ulaşımda öğrencilere belirgin bir indirim yapmayı, aylık abonman kartı çok uygun fiyatla sağlamayı düşünüyorum. Bazı özel gruplara toplu ulaşımda indirim yapmayı düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

DİĞER VAATLER…

Tugay’ın ilk 6 için lansmanda sıraladığı diğer vaatler ise şunlar olmuştu;

Deniz taşkınları için bariyer yapılacak

Tüm kanal sisteminin temizliği ve akışkanlığı sağlanacak

Biyokömür tesisi aktifleştirilecek

İklim Yurttaş Konseyi kurulacak

Yeşil Satın Alma ve Sosyal Satın Alma uygulamaları yaygınlaştırılacak

Kamu katılımlı çok ortaklı tüketim kooperatifleri kurulacak

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.