TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köşger: Kongre binasını 100 yıl sonra kendi otantik görünümüyle hizmete sunacağız

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve İzmir Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'ni değerlendiren İzmir Valisi Yavuz Seli Köşger, "100 yıl sonra İzmir İktisat Kongresi kendi otantik binasında İzmirlilerin hizmetine sunacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Köşger: Kongre binasını 100 yıl sonra kendi otantik görünümüyle hizmete sunacağız

KEMAL ÖZKURT

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde "Küresel Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla düzenlenen İzmir İktisat Kongre’sini değerlendiren İzmir Valisi Yavuz Seli Köşger, "İktisat Kongresi aslında 17 Şubat'ta, kendi otantik binasında yapmak üzere yola çıkmıştık. Maalesef ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan deprem nedeniyle ertelemek durumunda kaldık. 6 ay öncesinden o insanları 17 Şubat- 4 Mart aralığında, İzmir'e getirmek üzere planlamamızı yapmıştık ama yaşanan deprem sebebiyle ertelenmesi akademisyenlerin bir kısmının takviminden çıkmasına sebep oldu. Daha dar kapsamlı ama içeriği itibariyle dolu bir kongreyi gerçekleştiriyoruz " dedi.

"100 YIL SONRA KONGREYİ İZMİRLİLERİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

Bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginin ardından açılması planlanan kongre binasında Erdoğan’ın rahatsızlığı sebebiyle değişiklik olabileceğini dile getiren Vali Köşger, "Sayın Cumhurbaşkanımızın malum rahatsızlıkları sebebiyle programını İzmir'de kısa tutması gerekti sanıyorum. Hala umudumuzu kesmiş değiliz, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmayı umut ediyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanımızın iştirak edememesi durumunda da yine açılışımızı yapacağız. İzmirlilerin hizmetine sunacağız. 100 yıl sonra İzmir İktisat Kongresi kendi otantik binasında gerçekleştirilmiş olacak" diye belirtti.

"YAPTIĞIMIZ KONGRE MERKEZİ HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLADI"

Yapılan kongre merkezinin herkes tarafından takdir topladığını dile getiren Köşger, "Bu kadar kısa sürede, belki de dünya tarihine geçecek bir şey, tarihi bir eserin aslına uygun şekilde rekonstrüksiyonun yapıldığı çok vaki değil, diyorlar. Önemli bir iş gerçekleştirdiniz diye herkesin takdiri var. Yani dış görünüm itibariyle 100 yıl önceki binanın aynısı ama içten bir kongre merkezi oluşturuyoruz. Şu an açılışını yapacağımız, bugün programları gerçekleştireceğimiz tarafta 750 kişilik bir konferans salonumuz ve sergi salonları var. Protokol odaları var. Bina, orijinalinde olduğu gibi altından yol geçen bir bina. Bir tarafına 'Anadolu' diyoruz, daha küçük olan tarafına 'Trakya' diyoruz. Türkiye'yi sanki Marmara'nın ayırdığı gibi, yolu boğazların yerine koyuyoruz ve Trakya tarafında da 7 tane toplantı salon var, modüler şekilde kullanılabilecek. Yani duvarları hareketli, açıldığı zaman 700 kişilik salon olabilecek ama kapandığı zaman 3 ayrı salon oluşacak. Ayrıca üst tarafta Bakanlar Kurulu'nu toplayabileceğimiz, İzmir'e geldiğinde uluslararası bir önemli üst düzey toplantının yapılabileceği çeşitli nitelikte salonlar oluşuyor orada" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, hayata geçirmek istedikleri bir diğer projeden bahseden Köşger, "Konak Pier ile İktisat Kongresi binası arasındaki modern apartmanları kaldırıp hem denizle temasını sağlamak, önceden olduğu gibi; hem de orada yine tarihi dokuya uygun kongreye gelenlerin konaklayabileceği taştan bir otel inşa etmek gibi uzun planlı düşüncelerim var. İzmir'in Davos benzeri iktisat kongrelerine ev sahipliği yapması için diğer bir bileşen olan otelin de gerçekleştirilmesini düşünüyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.