Konak’ta İstihdam Ofisi hazırlıklarında sona gelindi

Konak Belediyesi meclisi haziran ayı birinci oturumunda bir süredir üstünde çalışılan İstihdam Ofisi hazırlıklarının sonuna gelindiği aktarıldı

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 20:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konak’ta İstihdam Ofisi hazırlıklarında sona gelindi

Konak Belediyesi meclisi haziran ayı birinci oturumu Başkan Vekili Kazım Umdular’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda gündem maddeleri meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Oylamanın ardından tekrar söz alan Umdular, İstihdam Ofisi hazırlıklarında sona gelindiği müjdesini vererek, yakın zamanda Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışının yapılacağını bildirdi. Ayrıca Konak Belediyesince yapılan etkinliklere değinen Umdular, “Umdular, “Konak’ımızı daha sağlıklı, daha güvenli bir hale getirmek için etkinliklerimize devam ediyoruz” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurgu yaptı.

meclis

HAZIRLIKLAR TAMAM

İlkses Gazetesi'nden Ayselin Uzun'un haberine göre Konak'ta İstihdam Ofisi için hazırlıklar tamalandı. Konak Belediyesi’nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile iş birliğinde hayata geçireceği İstihdam Ofisi için hazırlıkların tamamlandığını ve açılışa gün saydıklarını ifade eden Umdular, “İŞKUR ile istihdam ofisi hazırlıklarını tamamladık. İstihdam Ofisi konusunda duyurulara başladık. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bu istihdam ofisinin açılışını yapacağız. Bu çok kısa periyotta bile hazır giyim atölyeleriyle iletişim kurarak eğitimler düzenledik. Bu eğitimlere bağlı olarak da on dokuz Konaklı kadının on üçünün iş görüşmelerini tamamladık ve yakın zamanda işe başlamaları konusunda adımlar attık” diye konuştu.

FİLİSTİN HALKI KATLEDİLİYOR

Toplantının sonuna yaklaşırken, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, Filistin halkının yıllardır bir katliama uğradığını belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Emrah Erol, “Filistinli kardeşlerimiz katlediliyor. Orada bir devlet terörü yaşanıyor. Tüm dünya bunu sadece izlemekle yetiniyor. Ben ve grubum bunu kınıyoruz. İnşallah İsrail katil devleti son bulacaktır. Mazlumların ve çocukların kanı İsrail’in sonu olacaktır. Temennimiz odur ki inşallah özgür ve Kudüs’ün başkent olduğu bir Filistin devleti kurulacak. Öte yandan mecliste Gezi Parkına selam gönderenlerin vandallığını lanetliyorum ve Filistine selam gönderiyorum” ifadelerine yer verdi.

İKİNCİ OTURUM 7 HAZİRAN’DA

Öte yandan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden yetkililerin de takip ettiği meclis toplantısında, birliğe 25 yıl süre ile yer tahsisi için alınan 01.02.2024 tarih ve 31/2024 sayılı meclis kararının iptaline yönelik önergenin görüşülmesi 7 haziran tarihindeki ikinci olağan toplantıya bırakıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.