TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak şeffaf belediyeciliği benimseyecek

Belediyenin plan ve bütçesine bilgilerine ulaşılamadığı sorununa ilişkin Mutlu’ “Bu konuda bırakın meclis üyelerini halkı bilgilendireceğiz. Seçim sürecimizde bunu söylemiştik” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 20:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konak şeffaf belediyeciliği benimseyecek

AYSELİN UZUN- Konak Belediyesi meclisi  mayıs ayı birinci oturumu Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yönetiminde gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda gündem maddeleri meclis üyelerinin oyuna sunuldu.  Oylamanın ardından  dilek ve temenniler kısmına geçildi. Bu kapsamda söz alan 

AK Parti Meclis Üyesi İlhan Önen, " Plan Bütçe Komisyonu ya da meclis üyesi olarak bu bilgilerin tarafıma ulaştırılamaması konusundaki gerekçe nedir? Bundan sonraki süreçte de biz bilgi sahibi olmak istediğimizde meclis toplantılarında önerge ile mi bilgi sahibi olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖNERGE İLE Mİ BİLGİ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Meclis ve plan bütçe üyesi olarak 24 Nisan 2024 tarihinde 2024 yılının ilk 3 ayına yönelik verileri talep ettiğini ancak tüm uğraşlarına rağmen bilgilerin kendisine ulaştırılmadığını söyleyen AK Parti Meclis Üyesi İlhan Önen, "Meclis ve plan bütçe üyesi olarak 24 Nisan 2024 tarihinde 2024 yılının ilk 3 ayına yönelik verileri talep ettim. 2 gün sonra hatırlatma yapmam sonrası Mali Hizmetler ile iletişime geçebileceği söylendi. 2 gün daha geçmesinin ardından konun bir sonraki komisyon toplantısında gündeme gelmesi gerektiği belirtildi. Ancak biliyoruz ki geçmiş yıllarda da meclis üyesi arkadaşlarımızı birimlerden bilgi talep edildiğinde bunlar kendilerine aktarılıyordu. Plan Bütçe Komisyonu ya da meclis üyesi olarak bu bilgilerin tarafıma ulaştırılamaması konusundaki gerekçe nedir? Bundan sonraki süreçte de biz bilgi sahibi olmak istediğimizde meclis toplantılarında önerge ile mi bilgi sahibi olacağız" diye konuştu. 

“HER AY İNTERNET SİTEMİZDE YAYINLANACAK”

Önen’nin sorularını yanıtlayan  Başkan Mutlu ise verilerin sadece kendileri ya da meclis üyeleriyle değil tüm vatandaşlar ile paylaşılacağı bilgisini verdiği konuşmasında, "Bu konuda bırakın meclis üyelerini halkı bilgilendireceğiz. Seçim sürecimizde bunu söylemiştik. Her ay bilgilendireceğiz. Ancak sadece geleli 1 ay oldu verileri toplayıp raporlaştırma süremiz var. Sonrasında her ay bunlar internet sitemizde yayınlanacaktır. Geçmişin hesap kitabı ile oynanır mı? Neyse odur. Sadece topluma sunulacak şekilde bunları ileteceğiz. Zaten yıl sonları da kitapçık olarak basılıp dağıtılıyor" dedi.

KOMİSYONLAR 3’E DÜŞÜRÜLSÜN

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol, “Belediye işçisi arkadaşlarımızı henüz bazı ikramiyelerin yatmadığını bildirdi. Komisyonlarımızın bir önceki mecliste birleştirilmesi sağlanmışken, Mart ayı huzur hakları henüz yatırılamamışken, yeni komisyonların kurulmasının belediyemize yeni bir iş yükü bindireceğini düşünüyorum. Komisyonların çoğalması ile önceki mecliste söylediğinizin tekrar dile getirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Komisyonlarda 5 kişilik kiplerle çalışıyorum. Komisyonların yükselmesi mali yapı kaynaklı 3’e düşürülmesini öneriyorum” açıklamasında bulundu. 

MUTLU:  ÇOK YAKINDA ÖDENECEKTİR
AK Partili Erol’a yanıt veren Başkan Mutlu, “Bizim açımızdan tutarsızlık yok. Biz tasarruf olsun diye birleştirmedik komisyonlarımızı. Bugün büyükşehirde entegrasyon için açtığımız komisyonlarımız var.  Tasarruf olsun diye daraltmadığımızı ve 5 sayısında ısrar edeceğimizi söylemiştik. Mart ayı çok yakında ödenecektir merak etmeyin” dedi.

KREDİ NEYE DAYANARAK ÇEKİLDİ
AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Özen ise kredi ile ilgili söz alırak “İşçi ücretleri ile ilgi konuşma yaparken kredi anlaşması yapılması için salondan çıktınız ve bunla ilgi anlaşma yaptınız. Şubat ayı meclisten borçlanma için Abdül Batur’a verdik ve paranın tamamının çekildiğini duyduk. Siz salondan çıkınca bizde merak ettik. Bunun için bir meclisten yetki alınması gerektiği, kredinin neye dayanarak çekildiği konusunda bilgi almak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

VERİLEN RAKAMA DAHA ULAŞILMADI

Özen’e cevaben Mutlu, “Sizin verdiğiniz yetki çekilmemiş. Bunlar parçalara ayrılıp çekiliyor. Bizim de yaptığımız bir parçanın yetkisiydi. Yani yetki verilen rakama daha ulaşılmadı” diye konuştu. 

PARAMIZI ÖDEMİYOR
Konak Belediyesi’nin hizmet binası ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Hizmet binamız ile ilgili Büyükşehir ile ilgili hukuki süreç başlatamayacağınızı ancak geri alınması gerektiğiniz söylemiştiniz. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol kapsamında ne kadar katkı yaptılar? Bizim bildiğimiz 1 milyon TL. Şu ana kadar belediyemiz 18-19 milyon TL harcama yaptığı bilgisi var elimizde. Büyükşehir belediyesi hem yerimizi aldı hem paramızı ödemiyor. Bu konunun çok ciddi irdelenmesi lazım" dedi

Yapılan oylamayla 3 komisyonun da seçimi gerçekleştirildiği mecliste:

Sosyal Politikalar Komisyonu: Behçet Emir, İlhan  Yaman, Murat Arat, Birol Özkardeşler, Taner Deniz

İleri Yaş Çalışmaları Komisyonu: Erhan Kahraman, Çetin Taylanhan, Murat Yıldız, Alaaddin Kurt, İsmail Özen 

Kooperatifler ve Pazar Yerleri Komisyon: Birol Özkardeşler, Murat Yıldız, Murat Arat, Erhan Kahraman , Hasan Uzunkaya

Olarak seçildi. 

Meclis toplantısının dilek ve temenniler kısmı sona erdikten hemen sonra, Başkan Mutlu tarafından,  mayıs ayı 2. Oturumunun 7 Mayıs Salı günü yapılacağı duyuruldu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.