TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemal Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye baharları getireceğim

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı liderleri ile birlikte Gündoğdu Meydanı’nda konuştu

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 16:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemal Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye baharları getireceğim

ÇAĞLA GENİŞ - NURETTİN BAKİ

Tarihi mitingde kürsüye son olarak CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile meydanı dolduranları selamlayan Kılıçdaroğlu, büyük coşkuyla karşılandı. Kılıçdaroğlu, “Nasılsınız? İzmir’deyiz. Kuruluşun ve kurtuluşun kentindeyiz. Hasan Tahsinlerin kentindeyiz. Benim umudum sizlersiniz. Beraber, birlikte Türkiye’nin içine düştüğü yerden çekip çıkarmamız birlikte olacak. Birlikte sandığa gideceğiz ve birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Söz mü? Ben de size söz veriyorum Bay Kemal’in sözünü veriyorum. Bütün engelleri yıkıp Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım. Herkes için adalet olacak, hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız, oy versin vermesin. Kimse endişe etmesin. Adalet kavramını büyütmemiz lazım. Adalet her yerde olmalı. Sevgili gençler, iyi misiniz? Dersime çalıştım buraya gelmeden önce İzmir’de ilk kez sandığa çıkacak kaç genç var diye baktım. 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullanacak.

''HERKES MUTLU OLACAK''

Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermesi gereken bir seçimdir. Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşmak, kavga değil barışmayı sağlamak seçimidir. Kucaklaşma seçimidir, ayrışma değil. Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir. Gençlerimiz tarihe bir not düşecekler. Onlar daha ileriki yaşlarında çocuklarına şunları anlatacaklar. Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı bir tweet atarken bile ailemiz bizi uyarırdı ben sandığa gittim ve bu ülkeye demokrasiyi getirmek için oyumu kullandım otoriter yönetimi değiştirdim. Benim bir oyumun demokrasi için değeri çok büyüktür diye anlatacak. Bir şampiyonlar ligi kurduk, dünyanın her yerinden yetkin insanlarla çalışıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyetimi demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden tek isteğin sandığa gidin, oyunuzu kullanın, geçen seçimlerde AKP’ye ya da MHP’ye oy vermiş bir arkadaşınızı ikna edin ve beraber sandığa gidin. Türkiye’nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı’na oy isteyin. Bu ülkeye baharları, huzuru, kardeşliği getireceğim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi inşa edeceğim. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Herkes mutlu olacak. Türkiye dünyada yeniden şahlanacak” diye seslendi.

''İNANIN HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK''

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “5 yıl içinde 300 milyon dolar gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak. Dışarıya götürdükleri 418 milyon doları son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim endişe etmeyin. Parayı nasıl getireceksin diyorlar getireceğim uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Öyle gidip Amerika’da çiftlikler alıp gökdelen yapacaklar Bay Kemal bunları yiyecek! Yemem, tamamını alıp son kuruşuna kadar getireceğim. Üretici kardeşlerime de sesleneyim. 2015 yılından bu yana emeklilere bayramlarda ikramiye verin diyorum. Önce itiraz ettiler ısrar edince biner lira verdiler. Seçim dönemi diye şimdi biraz arttırdılar Gideceksiniz Kurban Bayramı’nda bizim iktidarımızda parayı çekmeye başladığınızda 15 bin liranız olduğunu göreceksiniz. Bunu söylediğimde de yine bağırıyorlar sen parayı nereden bulacasın diye. Sen beşli çeteye verirken kimse sormuyor Bay Kemal dışında. Beşli çeteler telaş içinde ya biz kazanırsak diye. Kazanacağım sizlerin oylarıyla geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, hakkını da asla yedirmem.

''HALKLA BERABER ÜRETECEĞİZ''

Evlerde huzur yok, gençler işsiz. Bu tabloyu ters düz etmemiz lazım. Köylerdeki bütün okulları açıp 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Kırsalda veteriner hekim, ziraat mühendisi olacak. Öğretmen nereden maaş alıyorsa onlar da devletten maaş alacak. Yeni bir anlayışı ve devri başlatıyoruz. Birlikte başaracağız. Üretene değer vereceğiz, alın terine. Dışarıdan et, arpa, canlı hayvan alıyoruz. Ne oluyor ya? Bunların tamamını biz yapamaz mıyız? Ama bir siyasi tercih var onları yoksulluğa mahkum etmek. Bunu değiştireceğiz. Benim saraylarda gözüm yok, Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya’sına gideceğim. Orada halka hizmet edeceğim. Saraylarda 4 yerden 6 yerden aylık alanlar var onları da keseceğim. Kapının önüne koyacağım. 16 uçağı var beyefendinin. Hepsini satıp orman yangınları için uçak alacağız ve yangınları söndüreceğiz. Ekrem Başkan’ın söylediği güzel bir şey vardı, her şey çok güzel olacak. İnanın her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharları getireceğiz. İnanın hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İnanın beşli çetelere çalışmayacağız, halkla beraber üreteceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.