TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısını gerçekleştirdi: Nisan ayı faaliyetleri paylaşıldı

Karabağlar Belediyesi, Belediye Başkanı Helil Kınay’ın başkanlığında Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı 1. Birleşimi’ni gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 16:54
Kaynak: BÜLTEN
Karabağlar Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısını gerçekleştirdi: Nisan ayı faaliyetleri paylaşıldı

Karabağlar Belediyesi Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı 1. Birleşimi’ni Belediye Başkanı Helil Kınay’ın başkanlığında gerçekleştirdi. 1 ay boyunca yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Kınay, önceki dönem devam eden mevcut çalışmaların sürdüğünü belirtti. 58 mahallede de hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kınay, Atatürk Gençlik Merkezi, Yeşilyurt Pazar Yeri, Uzundere Gençlik Merkezi, Günaltay Pazar Yeri ve Sevgi Mahallesi Belediye Hizmet Alanı projelerinin ve yeşil alan düzenlemelerinin devam ettiğini ifade etti. Yapılan tüm çalışmalarla ilgili belediyenin sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yapıldığının altını çizen Başkan Kınay, hizmetlerin halka açık ve şeffaf bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Nisan ayında ilk Muhtarlar Meclisi toplantısı yapıldı

Önceki ay seçim döneminde söz verildiği gibi Muhtarlık Meclisi’nin de kurulduğunu ifade eden Başkan Kınay, meclisin ilk toplantısının gerçekleştirildiğini söyledi. Belediye Meclisi toplantısından sonra önümüzdeki günlerde muhtarlarla tekrar toplantı gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Kınay, tüm çalışmaların etkili ve verimli olmasıyla ilgili hem bilgilendirme hem de koordinasyonu hep birlikte devam ettireceklerini ifade etti.

3 Fidan Anıtı Yapılacak

Yapılan bilgilendirmelerin ardından meclis gündemine geçilen toplantıda meclisçe verilecek önerler konuşuldu. Parti grupları tarafından sunulan önergelerin ilgili komisyonlara sevkinin oylandığı toplantıda sahipsiz sokak hayvanlarından, kapalı pazar yerlerinin çok amaçlı kullanılmasına kadar birçok önergenin komisyonlara sevki oylandı. Önceki gün anma etkinlikleri gerçekleştirilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anılarını yaşatmak adına Karabağlar sınırları içerisinde bir 3 Fidan Parkı ve anıtının yapılması önergesinin verildiği toplantıda ilgili önerge değerlendirmeye alındı. Yapılan oylamaların ardından birimlerden gelen önergeler masaya yatırıldı.

SMA hastası Gülsima bebek için destek çağrısı

Birimler tarafından sunulan önergelerin ilgili komisyonlara sevkinin oylanmasının ardından dilek ve temennilere geçilen toplantıda Karabağlar’da yaşayan SMA hastası Gülsima bebek için destek çağrısında bulunuldu. Karabağlar’da yaşayan özel gereksinimli vatandaşlar için de çalışmalar gerçekleştirilmesi konusunun tartışıldığı toplantıda meclisten gelen işitme engelli vatandaşlar için tercüman önerisine yönelik Başkan Kınay, gelecek toplantıda bu desteğin sağlanması için harekete geçeceklerini belirtti.

Birleşimin kapanışına doğru söz alan Başkan Kınay, 1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında konuşarak tüm emekçilerin İşçi Bayramı’nı kutladı. Ardından 5 Mayıs’ta Yeşilyurt Kara Fatma Parkı’nda şenlikle kutlanan Hıdırellez için konuşan Başkan Kınay; baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin sembolü Hıdırellez’de tutulan dileklerin kabul olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Sonrasında 6 Mayıs hakkında konuşan Başkan Kınay, 3 Fidan’ı anarak söze başladı. Onların mücadelesinin bitmediğini ve bitmeyeceğinin altını çizen Başkan Kınay, “Her yol Deniz’lere çıkar” dedi.

Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı 2. Birleşimi 9 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.