TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın girişimcilere eğitim desteği

Türk Kızılay İzmir Şubesi ve Liyakat Derneği iş birliğiyle ortaya çıkarılan “Elele Büyüyoruz” projesi kapsamında, 100 kadın girişimciye çeşitli konularda eğitim verilecek

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın girişimcilere eğitim desteği

Türk Kızılay İzmir Şubesi ve Liyakat Derneği, Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 kadın girişimciye “Elele Büyüyoruz” projesi kapsamında; hukuk finans, marka, pazarlama, satış, e ticaret ve sosyal medya yönetimi konularında eğitim vermeyi planladıklarını, Türk Kızılay İzmir Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla birlikte duyurdu. Proje ortaklarından Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi ise kadın girişimcilerin Türkiye açısından önemine vurgu yaptığı konuşmasında: “Cumhuriyetin 100. Yılında “Elele Büyüyoruz” diyerek, 100 kadın girişimciyle yola çıkıyoruz. Liyakat Derneği ve Türk Kızılay İzmir Şubesi ile gerçekleştirecek olan bu projenin, özellikle dezavantajlı kadınlarımıza ve hali hazırda girişimciliğe başlamış ancak kendini daha fazla geliştirmek isteyen kadınlarımıza bir fayda sağlamasını amaçladık, İzmir’de “Elele Büyüyoruz” projesinin tohumlarını atıyoruz. Ancak ok yakında tüm Türkiye’den girişimci kadınımıza dokunmayı planlıyoruz. Böylece ekonomide kadın gücünü arttırma, eğitimden istihdama kadar, kadınlara bir gelecek sunma hedefimiz için elele vereceğiz” dedi.

kadin-girisimcilere-egitim-destegi (4)

DEZAVANTAJLI KADINLARLA ELELE

Liyakat derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Türk Kadınlarının ne kadar azimli, çalışkan ve üretken olduğunu bu projeyle vererek göstereceklerini belirtti. Eskinazi, “Elele Büyüyoruz” projesinin özellikle dezavantajlı kadınlara fayda sağlamak için hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Cumhuriyetin 100. yılında “Elele Büyüyoruz” diyerek, 100 kadın girişimciyle yola çıkıyoruz. Liyakat Derneği ve Türk Kızılay İzmir Şubesi ile gerçekleştirecek olan bu projenin, özellikle dezavantajlı kadınlarımıza ve hali hazırda girişimciliğe başlamış ancak kendini daha fazla geliştirmek isteyen kadınlarımıza bir fayda sağlamasını amaçladık. Liyakat Derneği olarak kurulduğumuz yıldan beri İzmir’in girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla, başta kadınlar olmak üzere gençler ve çocuklarla ilgili birçok proje hayata geçirdik. Bu projelerden biri de 2020 yılında başladığımız ve şimdiye kadar 5 kez gerçekleştirdiğimiz, “Girişimci Kadın Atölyesi” idi. Bu atölyede emeğini kazanca çevirmek isteyen 114 kadınla dijital dünyanın kapılarını açtık. Geleceğin kadın girişimcilerine katkı sağladık. Bugün ise Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 kadın girişimciyle birlikte, İzmir’de “Elele Büyüyoruz” projesinin tohumlarını atıyoruz. Ancak çok yakında tüm Türkiye’den girişimci kadınımıza dokunmayı planlıyoruz. Böylece ekonomide kadın gücünü arttırma, eğitimden istihdama kadar, kadınlara bir gelecek sunma hedefimiz için elele vereceğiz.” sözlerini etti.

kadin-girisimcilere-egitim-destegi (3)

VAZİFEMİZİ İYİ YAPMAKLA MÜKELLEFİZ

Basın açıklaması ardından gazetecilerin soruları yanıtlayan, Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış ise, Kızılay hakkında ortaya atılan bazı iddiaların asılsız olduğunu ve kurumun kimliğine zarar verdiğini dile getirdi. Baykalmış, konuşmasında Türk Kızılay’ının çok köklü bir kuruluş olduğunun altını çizerek, “Eminim ki Kızılay’ın herkesin hayatına bir kere dahi olsa dokunduğu olmuştur.  Sivil toplum kuruluşlarını güçlü olması, milletimizi ve devletimizi güçlü kılacaktır. Dolayısıyla kişilerin eksik ve hatalarından dolayı kurumlara gösterilen tavır kurumların her alanını yıpratırken aynı zamanda milletimizi ve devletimizi de yıpratacaktır. Bütün samimiyetimle söylüyorum ki çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ancak herkesin bildiği üzere ülkemiz de son birkaç yıldır büyük imtihanlardan geçiyor. Pandemi, deprem ve yangınlar gibi birçok felaket yaşadık. Ancak biz bulunduğumuz makamlarda vazifemizi iyi yapmakla mükellefiz. Bizim hedefimiz bu hilal altında” diye konuştu.

Kadın girişimcilere eğitim desteği4

kadin-girisimcilere-egitim-destegi (5)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kızılay’dan yüreklere dokunan sürpriz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.