TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU'dan 3 ilçeye yağmur suyuna çözüm müjdesi

İZSU, İzmir'in en büyük sorunu olan atık su ve yağmur suyu sorununa çözüm için önümüzdeki günlerde 3 ilçede altyapı çalışması yapılacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU'dan 3 ilçeye yağmur suyuna çözüm müjdesi

KEMAL ÖZKURT

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, İzmir'de büyük önem taşıyan ve her yağmur sonrası sorun teşkil eden atık su ve yağmur suyu hatlarını ayırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şiddetli yağışların neden olduğu sorunların ortadan kalkması beklenen çalışmalar önümüzdeki aylarda başlayacak. İZSU, bu çalışmalar kapsamında Buca, Konak ve Bornova'da 65 kilometrelik yağmur suyu ve atık su hattı çalışması yapmayı planlıyor.

3 AYRI NOKTADA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Projede ilk etapta, Konak, Buca ve Bornova’nın yağışlarda sıkıntı yaşayan cadde ve mahalleler ele alınacak. İhale süreçlerinin önümüzdeki günlerde bitmesi beklenen projede, bu bölgelerde yağmur suyu hatları yapılarak, yağmur suyu ile kanal sularının ayrı toplanması sağlanacak, yağışlarda su birikintilerinin önüne geçilecek. İlk olarak Buca’nın Akıncılar, Fırat, Kozağaç, Vali Rahmi Bey, Yenigün, Menderes, Dumlupınar, Çamlıkule, Adatepe ve Kuruçeşme mahallelerinde çalışmalara başlayacak İZSU, bu kapsamda 10 mahalleye 16 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 10 kilometrelik atık su kanalı döşeyecek. Ayrıca yağmursuyu hatlarının bağlanacağı Kozağaç Deresi’nde de yaklaşık 2 km uzunluğunda ıslah ve düzenleme yapılacak.

KONAK’TA 17 KİLOMETRELİK ÇALIŞMA

Geçtiğimiz yıllarda Konak Gültepe mahallesinde İZSU tarafından döşenen menfezlere yerin altından ana toplayıcı yağmur suyu hatlarının ve atık su siteminden ayrı taşınmasını sağlayan projenin 2. etabına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Ana toplayıcı yağmursuyu sistemine ilave olarak ara sokaklarda yağmursuyu şebekelerinin de oluşturulması amacıyla Murat, Atamer, Millet, Huzur, Anadolu, Zeybek, Çınartepe, Saygı, Mehmet Akif, Ferahlı, Boğaziçi, Yavuz Selim, 26 Ağustos, Ulubatlı mahallesinin bazı sokaklarında yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşeyerek, yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda hat oluşturulacak.

BORNOVA’DA SU BASKINI SORUNU ÇÖZÜLECEK

Bunlara ek olarak 3. etapta Bornova'da başlanan projelerde Kazımdirik, Adalet, Manavkuyu, Mansuroğlu ve Ergene mahallelerinde yağmurlu zamanlarda yaşanan su baskınlarının önlenmesi ve kanalizasyon sisteminden yağmur sularının ayrıştırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında 30 kilometre yağmur suyu, 25 kilometre atıksu kanalı döşenecek. Öte yandan, projeyle birlikte Ege Üniversitesi Hastanesi çevresinde yaşanan yağmursuyu sorunları da çözülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.