TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU, ‘We-Cycle’ ve ‘WEnergy’ fuarlarında yerini aldı

İZSU Genel Müdürlüğü, Fuar İzmir’de ‘We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’ ve ‘WEnergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU, ‘We-Cycle’ ve ‘WEnergy’ fuarlarında yerini aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Efor Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri ve WEnergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na katılım sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer A holünde yer alan İZSU standını ziyaret etti. İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU’nun İzmir’e kazandırdığı projeleri ve hayata geçirilen inovatif çözümleri tanıttı.

İnovatif çözümler profesyonel ziyaretçiyle buluşuyor

Ekosistem odaklı atık su yönetiminde ve geri dönüşümde Türkiye’nin lider kurumu İZSU, We-Cycle ve WEnergy fuarlarında yerini aldı. İZSU, atık su arıtma alanında kullanılan çevre dostu teknolojileri, atık suyun geri kazanımı projelerini, yenilenebilir enerji çalışmaları arasında yer alan tasarım projeleri, iklim krizi ve kuraklık problemine yönelik inovatif çözümlerini profesyonel ziyaretçiyle buluşturuyor.

Körfezin varlığını sürdürülebilir kılacak önemli projeler

İZSU Genel Müdürlüğü Fuar İzmir’in A Holü’nde düzenlenen We-Cycle’da en geniş sergi alanını körfezin temizlik sürecinin devamı ve varlığının sürdürülebilir kılınması için hayata geçirilen inovatif projelere ayırdı.

Fuar için özel hazırlanan ve birbirinin devamı niteliğindeki 5 ayrı makette; Yaşayan Körfez, Çilazmak Dalyanı Restorasyonu, Derivasyon Kanalı, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi Revizyon Çalışmaları ve 4. Faz Kapasite Artışı ve Çiğli AAT Atıksuyun Geri Kazanımı projeleri tüm detaylarıyla ziyaretçilerle paylaşılıyor.

Yeni teknolojler dikkat çekiyor

İZSU Genel Müdürlüğü, B Holü’nde yer alan WEnergy standında ise ziyaretçilerine temiz enerji çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni teknolojileri de yakından inceleme fırsatı sunuyor. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve hidro enerjiyi birleştiren hibrit bir yenilenebilir enerji ve yağmur suyu hasadı sistemi olan Ters Şemsiye Su ve Enerji Hasadı Sistemi’nin maketi yoğun ilgi görüyor.

İklim krizi ve kuraklık problemine yönelik inovatif ve sürdürülebilir bir çözüm olan bu proje, ekonomik, yüksek verimli ve bulunduğu çevreye uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor. Araç ve çeşitli mobil şarj ünitelerinde, aydınlatmada ve su pompa sistemlerinde kullanabilecek bu enerji projesinin, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletilen tesislerde ve kentte şehir mobilyası olarak yaygınlaştırılması hedefleniyor.
  
Sürdürülebilir enerji için dev adımlar

İZSU, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülü" yarışmasında jüri özel ödülünü kazanmaya hak kazanan "Yeşil Dönüşümde İçme Suyu Temin Sistemine Hidroelektrik Santral Kurulması” projesini de fuar ziyaretçileriyle buluşturuyor. Proje kapsamında, su isale hatlarında kullanılmayan hidrolik potansiyeli dijital dönüşüm ile yeşil enerjiye çevrilmesi amacıyla; Karabağlar P11 Pompa İstasyonunda 0,54 MW kapasiteli Boru İçi Hidroelektrik Santrali kurulumu yapılacak. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.