TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU’nun ‘Körfez’ projesine bakanlık engeli

İZSU’nun geçtiğimiz yıl başlattığı, körfezde sığlaşma kaynaklı koku sorununun önüne geçilmesini sağlayacak ve bölgedeki kuşlar için yeni yaşam alanı oluşturacak dip tarama çalışması ve Çilazmak Dalyanı Restorasyon Projesi bakanlık engeline takıldı

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 14:21
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İZSU’nun ‘Körfez’ projesine bakanlık engeli

İzmir’in kangren sorunu haline gelen koku sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin seferberliği devam ederken İZSU geçtiğimiz yıl, körfezde sığlaşma kaynaklı koku sorununun önüne geçilmesini sağlayacak dip tarama çalışması ve Çilazmak Dalyanı Restorasyon Projesi’ni başlatıştı.
Çiğli Atık Su Artma Tesisi’nin deşarj bölgesinin yakınında olan ve Kuş Cenneti’ne komşu bölgede yapılacak çalışmayla  Homa Dalyanı gibi balıklar ve kuşlar için yeni bir yaşam alanı oluşturulması planlanırken proje, bakanlık engeline takıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje için “ÇED sürecinin sonlandırılması” kararı verdi.
Kararda, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. Maddesi işaret edildi.
Bakanlık kararında, “İzmir İli, Çiğli İlçesi, Körfez Bölgesinde (İzmir körfezi sirkülasyon kanalı batı aksını kapsayan bölge) İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan "Dip Tarama Malzemesinin Çilazmak Dalyanı Rehabilitasyonu ve Restorasyonunda kullanılması" Projesi (ID No : 49503) ile ilgili olarak ÇED süreci 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8. Maddesi 2.Bendi kapsamında sonlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

YÖNETMELİK NE DİYOR?
ÇED yönetmeliğinin 8. Maddesi 2. Bendinde ise projeye ilişkin eksik evraklara vurgu yapılıyor.
İlgili maddede “Bakanlık, başvuru dosyasındaki bilgi ve belgeleri uygunluk bakımından inceler. Uygun hazırlanmadığı anlaşılan dosya tamamlanmak üzere proje sahibine iade edilir. Proje sahibi, eksikliklerini tamamlayıp dosyayı yeniden Bakanlığa sunar” deniliyor.
Alınan kararla birlikte İZSU’ya gerekli belgelerin toplanması ve eksikliklerin tamamlanması için 1 ay süre verilecek. 
 

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.