TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU’dan Bergama'ya altyapı yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama’nın 5 mahallesine hizmet verecek yaklaşık 13 kilometrelik atık su ve yağmur suyu ayrıştırma hattı yapıyor. Proje kapsamındaki imalatların yüzde 20’lik kısmı tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 12:25
Kaynak: BÜLTEN
İZSU’dan Bergama'ya altyapı yatırımı

Altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam eden İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama’da kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımlarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda Tepeköy, Yalnızev ve Kadriye mahallelerinde 6,5 kilometrelik, yeni yerleşim alanlarının bulunduğu Bahçelievler Mahallesi’nde ise 6 kilometrelik kanalizasyon hattı imalatı yapılıyor. Saha çalışmalarını titizlikle yürüten İZSU ekipleri, çalışmaların yüzde 20’lik kısmını tamamladı. Yaklaşık 13 kilometreyi bulan altyapı yatırımının tamamlanmasıyla, mahallelerin evsel atık suları güvenli bir şekilde Bergama Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek ve çevresel risklerin önüne geçilecek.

Yatırım kapsamında ilçeye bağlı Maltepe Mahallesi’nde ise yağmur suyu ayrıştırma hattı projelendirildi. Taşkın riskine karşı önleyici nitelikteki projeyle mahallede 600 metrelik yağmur suyu ayrıştırma hattı yapılması ve bölgenin yaşam kalitesinin artırılması planlanıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.