TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU’da olaylı gün! Sendikadan açıklama: Çalışanlar değil bankamatikçiler!

İZSU’da çalışan 40 işçinin işten çıkarılması sonrasında işten çıkarılanların İZSU Ana Binası’nda düzenlediği eylem sonrasında Belediye-İş Sendikası’ndan açıklama geldi. Açıklamada, belediyede tasarrufun çalışandan değil ‘bankamatik memurlarından’ yapılması gerektiği belirtilirken İZSU Genel Müdürü, Gürkan Erdoğan’ın tavrı eleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 16:14
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İZSU’da olaylı gün! Sendikadan açıklama: Çalışanlar değil bankamatikçiler!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve devralması sonrası işten çıkarmalar gündeme gelirken bugün İZSU’da 40 işçinin işten çıkarılmasının ardından tansiyon yükseldi.

İşten çıkarılmaların ardından konuyu Belediye-İş Sendikası’na aktarılırken işten çıkarılan işçiler bugün öğle saatlerinde İZSU Ana Binası’na gelerek eylem düzenledi.

“İşçiye uzanan eller kırılsın” sloganları atan gruba güvenlik görevlileri müdahale ederken işçilerle görevliler arasında arbede yaşandı.

Öte yandan; yaşanan olayların ardından Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şubeden olaya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, Büyükşehir’de 2 bin ila 3 bin işçinin işten çıkarılacağı iddialarına değinilirken İZSU Genel Müdürü, Gürkan Erdoğan’ın tavrı eleştirildi.

ADALET İSTEYENLER ADİL OLACAK

Belediyelerde tasarrufun çalışandan değiş ‘bankamatik memurlarından’ yapılması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“31 Mart Yerel Seçimleri, ülkemiz siyasi tarihini doğrudan etkileyebilecek çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Sendikamızın örgütlü olduğu İzmir’de de belediye yönetimlerinde değişiklikler yaşanmıştır. Bu çerçevede Genel Başkanımız Nihat Yurdakul başkanlığında Belediye-İş Şube başkanları yeni seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a bir kutlama ziyaretinde bulunmuştur.

Ziyarette Sayın Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmiş, sendikamız yetkilileri de sürece ilişkin ilkesel duruşunu ortaya koymuştur.

Sendikamız, hangi yönetim döneminde alınırsa alınsın, hukuka uygun şekilde işe alınan, işini yapan emekçinin ekmeğinden, işinden edilmesine karşı olduğunu açıkça belirtmiştir.

Görüşmede Belediye-İş’in, emeğe saygısı olmayan, hukuka, toplu sözleşmeye aykırı bir şekilde işe alınanların da karşısında olduğu açıkça belirtilmiştir.

Adalet isteyenler adil olacak, şeffaf olacak. Biz şeffaflık istiyoruz biz adalet istiyoruz.

ŞAHSİ İNİSİYATİFLERİ HERKESİN BOYUNU AŞAR

İzmir Büyükşehir bünyesinde 2000-3000 işçinin işten çıkarılacağı söyleniyor. Bu söylemler tüm emekçileri tedirgin ediyor, emekçileri, tedirgin etmeyin.

İZSU Genel Müdürü, Gürkan Erdoğan ‘ben siyasi sorumluluğu alıyorum’ diye işçi çıkarıyor. Neye göre, hangi gerekçeyle? Bu tür tavırlar, çalışma hayatında tedirginliğe kaosa yol açar.

Yasalar ve yönetmelikler neyi gerektiriyorsa onu yapacaksınız. Onun yakını, bunun döneminde işe girdi, eski yönetimde istihdam edildi gibi gerekçelerle insanlar işten çıkartılamaz. Hele ki başkanın dışında müdürlerin şahsi inisiyatifleri herkesin boyunu aşar.

Üstelik siyasi sorumluluk, atanan değil seçilendedir. Siyasi sorumluluk İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tugay’dadır.

BANKAMATİKÇİLERİ AYIRT EDİN

Demokrasi isteyenler, demokrat olacak. ‘Emekçinin ekmeği ve işiyle oynamayız’ deyip, nerede hazırlandığı belli olmayan, birtakım listeler hazırlayıp alın teri döken insanları, ekmeğinin peşinde olanları haksızca, hukuksuzca, hakkaniyete aykırı bir şekilde, kapı önüne koymayacaksınız. Çalışan insanların onuruyla, ekmeğiyle oynamayın.

Alın teri döken işçi ile çalışmadan ücret alanları hiç kimse aynı kefeye koyamaz. Koymamalı.

Ülke çapında birçok belediyenin borç batağında olduğu açık. Ancak tasarruf deyince ilk akla gelenin de işçinin ücreti veya işçiyi işten çıkarma düşüncesi de kabul edilebilir bir düşünce değildir. Unutmayın son seçimde halkımız, rantçı belediyeciliğe karşı sosyal politikalara önem veren halkçı belediyeciliği ve kamucu siyaseti tercih ettiğini ortaya koymuştur.

Eğer tasarruf yapacaksanız, tasarrufu çalışmadan ücret alanlardan yapın.

Belediyenin kaynaklarını taşerona, müteahhitlere vermeyin tüm işleri kamucu bir anlayışla belediye işçisiyle yapın. Siyasi kaygı gütmeden, şeffaf bir şekilde çalışanla, çalışmayan, alın teri dökenle, bankamatikçileri ayırt edin.

Buna kimsenin itirazı olamaz.

Eğer bunu yapmazsanız karşınızda ekmeğinin peşinde olan binleri bulursunuz.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.