İzmirlilere kötü haber: O barajın doluluk oranı yüzde 10’un altında

İzmir yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı bu hafta içinde barajlarındaki kritik seviyedeki suyu buharlaşma sonucu kaybetmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:33
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
İzmirlilere kötü haber: O barajın doluluk oranı yüzde 10’un altında

Muhabir-Berkay Erden / Kısa süreli yaz yağmurunun ardından İzmir 40 derecenin üzerindeki gündüz hava sıcaklığı ile kavrulmaya kaldığı yerden devam ediyor. Yaz yağmuru öncesi kritik seviyede olan baraj doluluk oranları uzmanların da söylediği gibi yağmurlardan sonra su depolayamadı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün(İZSU) bugün paylaştığı verilere göre İzmir’in barajları su kaybetmeye hızla devam ediyor. Yayınlanan verilere göre İzmir’e içme suyu sağlayan ve daha önce zeminden su kaçırdığı iddiaları ile gündeme gelen Gördes Barajı’nın doluluk oranı yüzde 9 olarak ölçüldü.

Yüzde 50’nin üzerinde sadece 2 baraj kaldı

Sıcak yaz günlerinde su tüketimi ve su buharlaşmasının artması nedeniyle İzmir barajlarındaki suyu hızla kaybediyor. İzmir’e su sağlayan 6 barajdaki toplam su miktarı 10 gün öncesine kıyasla 5 milyon 617 bin metreküp azalarak bugün 239 milyon 639 bin olarak ölçüldü. Doluluk oranlarına bakıldığı zaman ise 6 barajdan sadece 2 tanesi yüzde 50 doluluk oranın üzerindeyken; kalan 4 barajın içinde olan ve İzmir’in en büyük barajı olan Tahtalı Barajı yüzde 25,56 doluluk oranına kadar indi.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.