TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli müzisyenlere Fransa'da birincilik ödülü

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, "22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali" kapsamında düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü kazandı. Ödüllerini Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleştirilen törenle aldılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 11:40
Kaynak: İHA
İzmirli müzisyenlere Fransa'da birincilik ödülü

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, "22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali"nde ikili olarak katıldıkları flüt yarışmasında kendi yaş gruplarında birincilik elde etti. Bu yarışma, Fransa'da 2002 yılında kurulan A Traverse la Flute Derneği tarafından düzenlenmekte olup "Flüt Ensemble" kategorisinde 6-32 yaş arasındaki genç sanatçıları bir araya getirmektedir. Yarışmanın jürisi, dernek kurucusu Nice Devlet Konservatuvarı ve Üniversitesi flüt eğitmeni Sibel Kumru Pensel'in yanı sıra Türkiye, Almanya, Çin ve İtalya'dan gelen seçkin müzisyenlerden oluşmaktadır. Türkiye'yi başarıyla temsil eden öğrenciler, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen törenle ödüllerini almışlardır.

Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü'nde flüt eğitimi aldıkları Dr. Öğretim Görevlisi Tuğçe Gökdemir'e teşekkür ederek, ileride de uluslararası yarışmalarda aldıkları ödüllerle Türkiye'yi temsil etmek istediklerini ifade etmişlerdir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.