İzmirli milletvekilleri 29’uncu yıl dönümünde Srebrenitsa Katliamı'nı andı

İzmirli milletvekilleri, Srebrenitsa Katliamı'nın 29’uncu yıl dönümünde hayatını kaybedenleri sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda andı

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 14:00
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İzmirli milletvekilleri 29’uncu yıl dönümünde Srebrenitsa Katliamı'nı andı

Muhabir- Merve Ağrıç/ 1995 yılında Bosna-Hersek'te gerçekleşen ve 2’nci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'daki en büyük soykırım olarak kabul edilen Srebrenitsa Katliamı, hala derin yaralar bırakan bir trajedi olarak her yıl anılıyor. 11-22 Temmuz tarihleri arasında Bosnalı Sırp kuvvetler tarafından yaklaşık 8 bin Boşnak erkek ve çocuk acımasızca öldürüldü. Bu korkunç olay uluslararası toplumda büyük yankı uyandırdı ve sonrasında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırım olarak tanındı. Srebrenitsa Katliamı, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak kabul ediliyor ve uluslararası hukuk ile insan hakları açısından önemli bir dönüm noktası oldu. İzmirli milletvekilleri ise sosyal medya hesaplarından, Srebrenitsa Katliamı'nın 29’uncu yıl dönümünde hayatını kaybedenleri saygıyla andı.

BURSALI: AVRUPA'NIN TAM ORTASINDA İŞLENMİŞ EN BÜYÜK İNSANLIK SUÇU

Aliya İzzetbegoviç’in ‘Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözüyle paylaşımda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “Avrupa'nın tam ortasında işlenmiş en büyük insanlık suçlarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nın 29’uncu yılında katledilen Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bilge Lider Aliya'nın da dediği gibi, insanlık olarak yeni bir soykırım acısını yaşamamak için soykırımı unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

KAYA: KATLEDİLEN BOSNALI KARDEŞLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise şu sözlere yer verdi: “Avrupa'da işlenmiş en büyük insanlık suçlarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nın 29’uncu yılında katledilen Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. ‘Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır...’ Aliya İzzetbegoviç”

ÇANKIRI: BOSNA-HERSEKLİ KARDEŞLERİME BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Hayatını kaybedenlere rahmet dileyen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,

“ ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’Aliya Izzetbegoviç Srebrenitsa Soykırımının 29’uncu yılında hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet; ailelerine, sevenlerine ve tüm Bosna-Hersekli kardeşlerime başsağlığı diliyorum” diye aktardı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise yaptığı paylaşımda “İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa Katliamı'nda hayatını kaybeden Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz” sözlerine yer verdi.

POLAT: BENZER ACILARIN YAŞANMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Benzer acıların yaşanmamasını temenni eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat yaptığı paylaşımda, “29 yıl önce Avrupa'nın orta yerinde yaşanan, tarihte kara bir leke olarak kalan Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümünde, hayatını kaybeden binlerce masum canı rahmetle anıyor; bir daha benzer acıların yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.