TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli Cimnastikçiler Olimpiyatlarda: İzmir'in gururları Olimpiyat biletini kaptı

İzmir'in gururları milli cimnastikçilerimiz 2024 Paris Olimpiyat kotasını aldı. Milli sporcularımız spor tarihimizde ilk kez cimnastikte takım olarak olimpiyatlara katılma başarısını gösterdi. Peki hangi cimnastikçiler takımda yer alıyor? Sporcularımız hangi dereceleri aldı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 11:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli Cimnastikçiler Olimpiyatlarda: İzmir'in gururları Olimpiyat biletini kaptı

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımımız Belçika’nın Antwerp şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda tarihimizde ilk kez takım olarak olimpiyat kotası aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında büyük başarılara imza atan milli cimnastikçilerimiz ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.

Türkiye, cumhuriyetin 100. yılında sporda tarihi başarılara imza atarak hem takım sporlarında hem de bireysel sporlarda büyük başarılar elde etti. Filenin Sultanları'ndan sonra milli cimnastikçiler ülkemizin gururu oldu. İlk önce Paris 2024 Olimpiyat vizesini Filenin Sultanları aldı daha sonra ise İzmir'in gururu olan Milli Cimnastikçiler olimpiyat kotasını aldı. Olimpiyat kotasını alan ülkeler; ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, İtalya, İsviçre, Çin, İspanya, Hollanda ve Ukrayna...

Takım olarak ilk kez olimpiyatlara gitme başarısını gösteren milli sporcularımız Yılmaz Göktekin yönetiminde; Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Emre Dodanlı ve Kerem Şener’den oluşuyor. Uzun yıllardır cimnastiğin tohumlarını ülkemizde eken Türkiye Cimnastik Federasyon Başkanı Suat Çelen ve Milli takım antrenörü Yılmaz Göktekin, başarılarının meyvelerini topluyor. Avrupa'nın en iyi antrenörü seçilen Yılmaz Göktekin ve en iyi sporcu seçilen Adem Asil ile takım arkadaşları başarıdan başarıya koşuyor. Ege’nin parlayan yıldızları İzmirli cimnastikçilerimiz 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek.

Millî Takımımız, 2023 Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası takım elemelerinde 247.692  puan alarak 10. oldu ve tarihimizde bir ilki başararak takım olarak olimpiyat kotası aldı. Antwerp kentindeki Spor Sarayı Salonu'nda düzenlenen yarışmanın ikinci gününün sabah seansında sporcular takım halinde olimpiyat kotası almak ve finallerde yer almak için mücadele etti.

cimnastik

ADEM ASİL VE AHMET ÖNDER FİNALDE

Altı alette elde ettiği toplam 247.692 puanla 10. olan Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı'dan oluşan takımımız ilk kez takım halinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma başarısını gösterdi. Yarışmaların genel tasnif elemelerinde bireyselde ilk 24 içerisinde yer alan Adem Asil ile Ahmet Önder, finallerde yarışmaya hak kazandı. Antwerp'te düzenlenen 2023 Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda milli sporculardan Adem Asil 82.630 puanla 10., Ahmet Önder 81.164 puanla 25. olarak genel tasnif finaline yükseldi. Genel tasnif finalleri, 5 Ekim Perşembe TSİ 20.30'da başlayacaktır.

DERECELER:

Yer Aleti- 42.232

Kulplu Beygir Aleti – 39.432

Halka Aleti – 41.332

Atlama Masası Aleti – 42.732

Paralel Bar Aleti – 41.465

Barfiks Aleti- 40.499

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Özlem Işık, Eker I Run’da zirvenin sahibi oldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.