TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in ‘zehir alanı’ da içinde: 72 arazi satılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aralarında ‘zehir alanı’ olarak bilinen İzmir'in Aliağa ilçesinde yer alan Gemi Söküm Merkezi’nde 25 gemi söküm alanının da yer aldığı ülke genelinde 42 ilde 462 arsayı ihale vitrinine koydu

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in ‘zehir alanı’ da içinde: 72 arazi satılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aralarında İzmir’in de bulunduğu 42 ildeki 462 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı.

İhale vitrinine konulan taşınmazların imarı konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi, özel sağlık tesisi ve plansız niteliklerinde olurken, taşınmazların satışını gerçekleşmesi durumunda kurumun kasasına girmesi beklenen muhammen bedel ise 15 milyar 861 milyon 229 bin 931 lira oldu.

Satış ihaleleri ise 1-2 Kasım tarihlerinde yapılacak açık artırmayla gerçekleştirilecek.

İZMİR’DEN 7 MİLYARLIK İHALE

Öte yandan; satış vitrinine konulan taşınmazlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri de kurumun Aliağa Gemi Söküm Merkezi’nde yer alan taşınmazları oldu.

TOKİ tarafından yapılan ihale duyurusunda asbest oranı ve kimyasal atıklarıyla ‘zehir alanı’ olarak bilinen İzmir'in Aliağa ilçesinde yer alan Gemi Söküm Merkezi’nde 25 gemi söküm alanının da satılacağı belirtildi.

Yüzde 35 peşin olmak üzere 48 ay vadeli olarak satışı yapılacak 25 taşınmazdan kurumun 7 milyar 638 milyon 523 bin lira elde etmesi bekleniyor. İlanda ayrıca gemi söküm alanına ilişkin 0.60 emsalli olurken yapılan yüksekliği ise 15,50 metre olacak.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Çalışanlar ve vatandaş karşı karşıya geldi: ‘Zamlı’ etler ‘indirimli’ diye satıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.