TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e kavurucu sıcaklar geliyor! Bunları yapmayı unutmayın

İzmir’de yüksek sıcaklıklar ve nem oranlarıyla en sıcak günlerini yaşamaya hazırlanıyor. Uzmanlar, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar için uyardı…

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 21:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e kavurucu sıcaklar geliyor! Bunları yapmayı unutmayın

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

İzmir’e kavurucu sıcaklar geliyor. Ağustos ayına girdiğimiz ilk hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken, uzmanlar kronik rahatsızlığı olanları uyarıyor.

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın çok sayıda ülkesi sıcaklarla boğuşuyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak havalar, kronik rahatsızlığı olan vatandaşları ve yaşlıları tehdit ediyor. Uzmanlar, özellikle güneşin tepede olduğu öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması için uyarılarda bulunuyor.

GÜNEŞİN EN YOĞUN OLDUĞU SAATLER

Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatler olan 10.00-16.00 arasında, özellikle de 11.00-14.00 saat aralığında güneşten kaçınmak gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu saatler arasında güneşe çıkmak zorunda kalanlar için koruyucu önlemler almayı tavsiye ediyor.

GÜNEŞTEN NASIL KORUNULUR?

1-Güneş koruyucu krem ve spreyler:

Mümkünse suya dayanıklı ve en az 30 faktörlü güneş koruyucular kullanmak gerekir ve her koruyucu her 3 saatte bir yenilenmelidir. Ancak öğle saatlerinde güneş altına çıkmak zorunda kalırsanız yenilemeyi 3 saatten daha sık yapmalısınız.

2-Şapka ve gözlük:

Güneşten korunmak adına şapka ve  gözlük kullanmayı unutmamak gerekir. Güneşten korunmak için tercih edilmesi gereken şapka ve gözlüklerin seçiminde de dikkatli olmak gerekir. Gerçekten koruyucu özelliği olan aksesuarlar kullanmak gerekmektedir.

3-Açık renk mi, koyu renk mi?

Açık renkli kıyafetler, güneş ışınlarını yansıtıp vücutta ısı birikmesini önlerken, koyu renkli kıyafetler ise güneş ışınlarını emer ve ısı birikmesine neden olur. Bu sebeple koyu renkli kıyafetler, terleme oranı arttırarak, cildin tahriş olmasına neden olabilir. Ancak açık renkli kıyafetler, daha hafif ve ince dokulu kumaşlardan yapıldığı için vücudu daha iyi havalandırarak, terleme sorununu azaltır.

YAZ AYLARINDA NE KADAR SU TÜKETİLMELİ?

Yaz aylarında vücudun en çok suya ihtiyacı olduğunu unutmamak ve su içmeyi ihmal etmemek gerekir. Uzmanlar, kadınlarda günde 2 litre su tüketimi önerirken, erkeklerde günde 2,5 litre su tüketimi önermektedir. Aynı zamanda yaz aylarında beslenme konusunda da dikkatli olmak gerekir. Yaz aylarına vitamin ve mineral içeriği yüksek meyve, sebze ve tam tahıllara daha çok yer vermek, yağlı besinleri ise azaltmak gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.