TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de pedallar Cumhuriyet için çevrildi

Türkiye’nin en büyük amatör yol bisiklet yarışı Granfondo serisinin üçüncüsü ve bu yılın son etabı, Ege’nin incisi İzmir’de düzenlenen yarışma start aldı. Bisiklet tutkunları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında coşkuyla pedala bastı

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de pedallar Cumhuriyet için çevrildi

Türkiye’nin farklı bölgelerden gelen amatör ve profesyonel sporcuların katılımıyla organizasyon coşkuyla başladı. İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi İzmir’de farklı ülkelerden gelen profesyonel sporcular yarışmaya katıldı. Bisiklet tutkunları sporseverler Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için pedalladı. Yarışmacılar Konak Cumhuriyet Meydanı’ndan start aldı. Organizasyonda bisiklete, bisiklet yarışlarına destek veren sponsor ve markalar da yer aldı. Ülkemizde bisiklet sporunun gelişmesinde farkındalık yaratan yarışma keyifli ve heyecanlı bir şekilde başladı. 3. Granfondo İzmir Bisiklet yarışına; İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici, Shimano Türkiye Genel Müdürü ve Federasyon As Başkanı Metin Cengiz, Decathlon Türkiye Etkinlikler ve iş birliktelikleri direktörü Özgür Çetinel,Torc Bike Yönetim Kurulu Başkanı Ali Orçun Bal,Asperox Türkiye Marka Müdürü Cansu Sevinç Mık katılım gösterdi.

İzmir’de pedallar Cumhuriyet için çevrildi (4)

GRANFONDO YARIŞMASINA HERKES KATILABİLİR

Granfondo yarışmasının her geçen yıl ülkemizde gelişmeye başladığını, katılımın sürekli arttığı organizasyona tüm bireylerin katılım gösterebileceğini vurgulayan Organizasyon temsilcisi Kemal Pala, ”Granfondo uzun yarış anlamına gelen İtalyanca kökenli bir kelimeden geliyor. Granfondo Avrupa’da uzun yıllardır yapılan bir yarış türüdür. 2016 yılında ise Türkiye’de ilk defa Marmara Granfondo adıyla başladı. 2016’dan yılında Bursa, İstanbul parkuları düzenlendi. Daha sonra İzmir ve Ankara etaplarını organize ettik. Ankara’da bu yıl 2.kez düzenlenirken İstanbul’da ve İzmir’de 3.kez organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 1000 sporcunun katıldığı, bisiklet tutkunlarının bir araya gelip yarıştığı platform keyifli ve heyecanlı bir şekilde oluyor. Granfondo yarışlarını diğer yarışlardan ayıran en temel özellik; 16 yaşından 75 yaşına kadar genç, kadın, yaşlı,engelli tüm bireylerin katılabildiği aynı anda start alarak yarıştığı bir parkur olarak bilinmektedir. Amatör sporcuların yoğun olduğu yarışamaya profesyonel sporcularda katılabiliyor. Yarışmalarda dereceler ve kürsü her yaş kategorisine göre hazırlanıyor. Yarışmalar gelişime açık bir şekilde her geçen yıl büyüyor” şeklinde konuştu.

KEMAL PALA0

İZMİR BİSİKLETİ SEVİYOR

İzmirlilerin bisiklete binmeyi sevdiğini, coğrafya ve iklim olarak bisiklet kullanımının yaygın olduğunu belirten organizasyon temsilcisi Kemal Pala, ”Bisiklete gönül veren insanların bir araya gelip coşkuyla yarıştığı etkinlikler arasında yer alıyor. Yeni jenerasyonun ve gençlerin bu yarışmalardan etkilenerek katılımlarını teşvik etmek istiyoruz. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde organize ettiğimiz bu yarışmalarda hem bisiklet sektörünün gelişimine hem de bisiklete binmelerine katkı sağlıyor. İzmir, bisikleti seven bir şehir olduğu için burada katılımın yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Coğrafyası ve iklimi bisiklete binmeye uygun olan şehirde 3. kez düzenlenen Granfondo İzmir Bisiklet yarışını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılına özel olarak düzenledik” ifadelerini kullandı.

YARIŞMAYI GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Yarışmanın temel mottosunun sağlık, spor ve sürdürülebilirlik olduğunu, organizasyonu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen organizasyon koordinatörü Ömer Kafkas, 3.kez düzenlenen Granfondo İzmir Bisiklet yarışının startını verdik. Yaklaşık 1000 sporcunun yer aldığı organizasyonda 25 ülkeden katılım gösteren sporcu var. İzmir Valiliğinin himayesinde sponsorların desteği ve katılımıyla geniş çaplı bir yarış oluyor. Spor, sağlık, sürdürülebilirlik organizasyonun temel mottosunu oluşturuyor. Suzuki, Shimano, Decathlon gibi markaların önemli desteğiyle bu organizasyonu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Yarışmadan bir gün önce düzenlediğimiz halk sürüşünde çok güzel bir katılım oldu. Her geçen yıl katılımcı sayısını arttığı, İzmir’in sporlar ve sporcularda anıldığı bir organizasyon hayal ediyoruz. Tüm katılımcılara, sporculara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖMER ORGANİZASYON

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Granfondo Bisiklet turu kapsamında "100. Yıl Halk Sürüşü" etkinliği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.