TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ‘kurtuluşun’ coşkusu başladı: Başkan Soyer’den ‘umut’ ve ‘barış’ mesajı

‘Savaşın son, barışın ilk günü’ olarak tanımlanan kurtuluşun günü 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 101. Yılı kutlamaları coşkuyla başladı. 9 Eylül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘umut’ ve ‘barış’ mesajı verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ‘kurtuluşun’ coşkusu başladı: Başkan Soyer’den ‘umut’ ve ‘barış’ mesajı

Kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı, kurtuluşun günü 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 101. Yılı kutlamaları büyük bir coşkuyla başladı.

tunç soyer istiklal marşı

Kutlamalar, saat 09.00 Basmane Karakolu Önünden Cumhuriyet Meydanı’na Dev Türk Bayrağı Eşliğinde 101. Yıl Zafer Yürüyüşü’yle başladı. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir milletvekilleri ve siyasi partilerin İzmir temsilcileri katıldı. Dev Türk bayrağıyla yapılan yürüyüşe halk yoğun ilgi gösterdi.

tunç soyer çelenk bırakma

ATATÜRK HEYKELİNE ÇELENK SUNULDU

Yürüyüşün ardından ise Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir Valisi Süleyman Elban ve Ege Ordu Garnizon Komutanı Kemal Yeni katıldı.

hazır duruş

Yüzlerce İzmirlinin katıldığı çelenk töreninin ardından ise İzmir Valiliği hükümet Konağı önünde düzenlenen Bayrak törenine geçildi.

konuşma tunç soyer

SOYER: SAVAŞIN SON, BARIŞIN İLK GÜNÜDÜR

Valilik önünde düzenlenen bayrak töreninin ardından ise yeniden Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Törende konuşan Başkan Soyer, barış mesajı verdi.

9 Eylül’ün tarihi önemine vurgu yapan Başkan Soyer, “Bundan 101 yıl önce atalarımız Büyük Taarruzla taçlanan bağımsızlık yürüyüşünü İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşuyla tamamladı. Bu mücadele, dünyada ezilen ve sömürülen milletlere umut oldu. Azim ve kararlılıkla vatanını savunan, birlik içindeki bir milletin bağımsızlık tutkusu önünde hiçbir gücün duramayacağını atalarımız tüm dünyaya gösterdi. 9 Eylül, İzmir ve ülkemiz için sadece önemli bir tarihi gün değil aynı zamanda hürriyet ve bağımsızlık öyküsünün miladıdır. Atalarımızın özgürlük aşkı ve inancı bize, cumhuriyetin kapısını araladı. İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Atalarımız, kanlarını akıtarak bizlere bu toprakları bıraktı. Bunun meyvesi de barış oldu. 9 Eylül savaşın son, barışın ise ilk günü olarak tarihe geçti” dedi.

CUMHURİYET ÇINARINA DAHA SIKI SARILACAĞIZ

Ülkenin içinden geçtiği mevcut ‘umutsuzluk’ düzeninde de umut mesajı veren Soyer, “Atatürk, iradesini daima dünya hakları arasındaki barışı büyütmekten yana kullandı. Savaştan henüz çıkmış bir devletin politikasını ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ olarak tarif etti. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk, savaşların olduğu kadar barışın da kahramanıdır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken yine bir araya geleceğiz ve bu toprakları karanlığa hapsetmek isteyenlere karşı irademizi bir kez daha ortaya koyacağız. Çünkü biz, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’iz. İçinden geçtiğimiz sor koşullar bizim için bir engel değil. Olsa olsa cesaret kaynağıdır. Eylül’den aldığımız güçlü cumhuriyet çınarına daha büyük güçle sarılacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ve barışla taçlandıracağız. Atalarımızın kanlarıyla ve canlarıyla kazandığı 9 Eylül’ün 101. Yılı kutlu olsun. Yaşasın tam bağımsızlık yaşasın Türkiye cumhuriyeti” diye konuştu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir’de feci kaza: Ölü ve yaralı var

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.