TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de esnaf teşkilatı omuz omuza

İESOB, düzenlediği iftarlarda odalarıyla birlik ve beraberliğini pekiştirirken, depremzedeler için bağış organizasyonları da gerçekleştiriyor…

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 08:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de esnaf teşkilatı omuz omuza

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin gerçekleştirdiği geleneksel iftarlar bu yıl daha anlamlı olacak. İzmir merkez ve 6 ayrı ilçede düzenlenen iftarlarda, deprem bölgesinde bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek üzere bağış organizasyonları da planlanıyor.
Program çerçevesinde düzenlenen ilk iki iftarla, Kemalpaşa Bağyurdu, Armutlu, Ören, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki oda başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen İESOB yöneticileri, teşkilatlarıyla tek vücut halinde beraberlik mesajları verdi. 

WhatsApp Image 2023-04-05 at 11.21.56 (1)

İftarlara İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, esnaf teşkilatının aday adayı olan Zekeriya Mutlu ile bölgenin yerel yöneticileri de katıldı. Oda başkanlarının sıcak ilgisi karşısında duygusal anların da yaşandığı iftarlarda, İzmir Esnaf Teşkilatı’nın deprem bölgesine yaptığı yardımları içeren kısa bir film de sunuldu.

Unutmadık, unutturmayacağız…
İzmir Esnaf Teşkilatı’nın ilk günden itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım elini uzattığını hatırlatan İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram, ‘Bu yılki iftarların farklı bir önemi var. İzmirli esnaf sanatkarlar ve odalarımız, depremzede vatandaşlarımıza elinden gelen yardımı yaptı. Ancak bu bölgedeki sıkıntılar, ihtiyaçlar devam ediyor. Ahilik dayanışmayı,  yardımlaşmayı emreder. Ahi anlayışımızla bölgeye yardımların devam ettirilmesini sağlamak istiyor, iftarların da bu amaca vesile olacağını düşünüyoruz’ dedi.

Susam: ‘Gücümüze güç katacağız’
İzmir Birliği’nin geçmişten bu yana Türk esnaf teşkilatlarında farklı bir yeri olduğunu belirten İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam ise,  ‘Zekeriya başkanın Meclis’e girmesi ile İzmir Esnaf Teşkilatı daha da güçlenecektir. İzmir Birliği’nin başarısının altında odalarından aldığı destek yatmaktadır. 14 Mayıs’tan sonra da birlik beraberlik içinde çalışarak, Türkiye’ye örnek çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz. Parlamentoya yeniden sesimizi duyuracak, esnaf sanatkarların hakkını savunacak etkin bir esnaf temsilcisi göndereceğiz’ dedi.

İESOB’nin kurumsal yapısı
İESOB’nin kurumsal bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Susam şunları söyledi, ‘İESOB yönetimi görevinin başında, teşkilatının emrindedir. Ayrıca İzmir Birliği, en alt kademesinden genel sekreterine kadar teşkilatın sorunlarına vakıf, tecrübeli, işini en iyi şekilde yapan çalışanlara da sahiptir. 
Kısaca, İzmir Birliği’nin saat gibi işleyen bir mekanizması, oda başkan ve yöneticilerinin çalışmalarını kolaylaştıran, teşkilatın önünü açan yapısı vardır. İşte bu aktif faaliyetlerin sonucunda, İzmir Birliği ülke çapında esnaf teşkilatlarına yol gösterecek çalışmalara imza atmaktadır. İzmir Birliği Türkiye’nin en güçlü Birliğidir.
Bugün Türkiye’deki esnaf teşkilatlarının pek çok üst düzey yöneticileri arasından Zekeriya Mutlu’nun kesimi temsilen Meclis’e girecek olması, İzmir Birliği’nin saygın, seçkin ve sözü dinlenir konumundan kaynaklanmaktadır. Bu parlak başarıda da en büyük pay, birbirine sımsıkı sarılarak, kenetlenerek İzmir Birliği’nden desteklerini esirgemeyen oda başkan ve yöneticilerine aittir.’ 

Esnaf odalarının vekili 
İlçelerdeki odaların başkan ve yöneticilerinin ilgisinden memnun kalan Zekeriya Mutlu, TBMM’de tüm kesimin temsilcisi olacağını söyledi. Mutlu, ‘Bir parti vasıtasıyla Meclis’e gideceğim ama ben esnaf sanatkarın, teşkilatlarının vekili olacağım. İzmirli tüm oda başkan ve yöneticilerinin sorunlarını çözmeye, onlara yardımcı olmaya gayret göstereceğim. Burada gördüğüm sıcak ilgi, sevgi bana önemli görevler ve vebal yüklüyor. Bundan sonra da omuz omuza çalışacağız. Birliğimizle, odalarımızla daha etkin şekilde esnaf sanatkarın beklentilerini gündeme taşıyacağız. İzmir Birliği ve odalarının dayanışması, gücü arkamızda olduğu için aşamayacağımız engel bulunmamaktadır’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.