TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de en uygun fiyata ev kiralayabileceğiniz ilçeler

Artan kira maliyetleri yüzünden bütçesi oldukça zorlanan İzmirli vatandaşlar, İzmir'de en uyguna kiralık ev bulabilecekleri ilçeleri araştırmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de en uygun fiyata ev kiralayabileceğiniz ilçeler

KEMAL ÖZKURT

Son zamanlarda Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle ev kirası fiyatları da yükselişe geçti. Bütçesini kısmaya giden vatandaşlarda çareyi daha uygun fiyatlı kiralık evlere geçmekte buluyor. Toplamda 30 ilçesi bulunan İzmir'de ise yaşanabilir derecede olan en uygun fiyatlı kiralık dairelerin bulunduğu ilçeleri sizle için haberimizde derledik. 

konak

EN DÜŞÜK KİRALIK DAİRELER, KONAK'TA    
İzmir'in merkez ilçesi olarak bilinen Konak, İzmirliler ve İzmir dışından gelen vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen ilçelerden biri. Son yapılan nüfus sayımında 332 bin 277 kişinin ikamet ettiği belirlenen Konak, İzmir nüfus dağılımı sıralamasında 5. sırada yer alıyor. İlçe’de 1 yılda kira fiyatları yaklaşık olarak yüzde 190 oranında yükselirken, ev kiralarının ortalama fiyatı ise 6 bin 500 TL olarak belirlendi. Bu belirlemelere göre de Konak ilçesi İzmir'in en düşük kira ortalamasının olduğu ilçe konumunda bulunuyor. 



BUCA'DA EN DÜŞÜK KİRA 6 BİN 750 TL 
İzmir'in 507 bin 770 kişilik nüfusuyla en kalabalık ilçesi olan Buca'da ise kira fiyatları geçen yıla oranla yüzde 159,74 oranında artış gösterdi. Merkeze yakınlığı ile bilinen ve ulaşım kolaylığı olan Buca'da evler genellikle 1+0 ve 1+1 olarak inşa ediliyor. Buca'da ortalama en düşük ev kirası ise 6 bin 750 TL'den başlıyor. 

MERKEZE YAKIN İLÇELERDE EV KİRASI 7 BİN 500 TL'DEN BAŞLIYOR
İzmir'in merkezine yakın ilçelerindeki kiralık daire fiyatları 7 bin 500 ila 8 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Özellikle çalışanların ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu bu ilçelerde sosyal aktivitelerin çok olması kira fiyatlarına da yansımış durumda. Bu ilçelerden Çiğli ve Bayraklı’da ortalama en düşük kira fiyatları 7 bin 500 TL'den başlarken, Karabağlar ve Buca'da ise 8 bin TL olarak belirlendi. 

Narlıdere

İZMİR'İN EN PAHALI İLÇELERİ
İzmir'de yaşayanların ve yaşamak isteyenlerin bütçesini bir hayli zorlayacak ilçelerin başında Narlıdere ve Güzelbahçe geliyor. Nüfus olarak seyrek bir yapıya sahip olan bu ilçeler İzmir merkezine her ne kadar uzak olsa da lüks diye nitelendirildiği için kira fiyatları bir hayli fazla. Buna göre Narlıdere ilçesinde ortalama en düşük kiralık ev fiyatı 18 bin TL olurken, Güzelbahçe'de ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bu ilçeleri ise ortalama en düşük ev kirası olarak 12 bin 500 TL ile Gaziemir, 12 bin TL ile Balçova ve 11 bin TL ile Karşıyaka takip ediyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.