TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de 100. yıl coşkusu 100 Zeybek ile başladı

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlen etkinlikte İzmirli vatandaşlar Konak Meydanı’nda karşılıklı zeybek oynadı

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 09:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de 100. yıl coşkusu 100 Zeybek ile başladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında Yüz Zeybek” etkinliğinde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki halk eğitimi merkezlerinde görevli eğitmenler ve bu merkezlerdeki kursiyerlerin öncülüğünde etkinlik düzenledi. Cumhuriyet coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşamak için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte İzmirli vatandaşlar Konak Meydanı’nda öğrenciler eğitmenler ve kursiyerlerle karşılıklı zeybek oynadı. Beş yüzden fazla katılımcının iştirak ettiği etkinlikte, Türk milli yiğitlik geleneği olan zeybeklik geleneği barındırdığı bağımsızlık, mertlik, cesaret, atılganlık ve vatanperverlik duygularıyla birlikte; gerek milli mücadelede ki önemi gerek kültürümüzdeki yeri ile Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusu ve sevincini Konak Meydanında yaşandı.  

zeybek 999

GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK GÖREVİMİZ

Etkinlikle ilgili düşüncelerini dile getiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi şunları kaydetti: “Asırlardır bu toprakların en güzel renklerini, duygularını bizlere aktaran halk oyunlarımızın görkemli örneklerinden biri olan “Zeybek Oyunu” güzel yöremizin sembolü olmuştur. Dağ gibi bir zeybeğin toprağa diz vuruşunu her izlediğimizde maziye bir pencere açılır kalbimizde. Halk oyunlarımız milletimizin köklerine olan derin bağlılığımızı yansıtan bir hazinedir ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

zeybek4

29 EKİM’E KADAR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında cumhuriyet coşkunu tüm İzmirlilere yaşatmak amaçlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim’e kadar Atatürk’ün sevdiği şarklılardan oluşan konser etkinliği, öğrencilere yönelik vapur geziler, uçurtma şenlikleri, Konak meydanında 100 öğrenciyle Cumhuriyet temalı resim sergisi ve Cumhuriyet defilesi gibi etkinlikler devam edecek. Müdürlüğün diğer projesi ise köy meydanlarında da düzenleyeceğimiz etkinliklerle Cumhuriyet coşkusunu köylere taşımak.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Euro 2032'de İzmir stadyumları neden yok? İzmir'in en büyük stadyumları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.