TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir sahur vakti! 2024 İzmir imsakiyesi! Bugün İzmir'de sahur kaçta?

İzmir imsakiye 2024 sayfasında oruç saatleri ile ilgili tüm bilgiler paylaşıldı. İzmir imsak vakti ile oruca başlayacak olan kişiler Ramazan ayı boyunca ezan saatlerini sorgulayabiliyor. Peki İzmir sahur vakti saat kaçta? İşte 2024 İzmir sahur saatleri...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 16:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir sahur vakti! 2024 İzmir imsakiyesi! Bugün İzmir'de sahur kaçta?

Vatandaşlar, bu yıl Ramazan ayı boyunca İzmir'de iftar ve imsak vakitlerine imsakiye sayfamızdan ulaşılabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imsakiye verilerine dayanarak hazırlanan sayfada, gün gün orucun başlama ve bitiş saatleri yer alacak. İstenilen il seçilerek o ilin vakitlerine ulaşmak mümkün olacak ve sorgulama yapmak için ilin ismini değiştirmek yeterli olacak. İzmirli vatandaşlar İzmir’de sahur vaktini aramaya başladı. İşte İzmir sahur vakti

İZMİR İMSAKİYESİ İÇİN SAYFAMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİN

İZMİR'DE SAHUR KAÇTA?

İzmir sahur vakti, 16 Mart Cumartesi gününde 05:53’dür.

izmir sahur vakti

SAHUR VAKTİ NE ANLAMA GELİR?

İslam inancına göre, sahur Müslümanlar tarafından imsak vaktinden önce tüketilen son yemektir. Özellikle Ramazan ayında veya diğer aylarda oruç ibadetinin başlamasından önce sahur yapılması sünnet olarak önerilir.

SAHUR NE ZAMAN BAŞLAR?

Oruç tutulan ülkelerde, sahur zamanı imsak ile belirlenir. İmsak, sabah namazının başladığı vakittir ve kelime anlamı olarak "bir şeyi yapmaktan el çekme, nefsine egemen olarak o şeyi yapmama" anlamına gelir.

SAHUR VAKTİ NE ZAMAN BİTER?

"Sahur ne zaman başlar?" sorusu için her şehrin imsak vakti dikkate alınmalıdır. Ezan okunmadan önce yeme içme işlemlerini tamamlamanız tavsiye edilir. Ezanın okunmasına saniyeler kala, aceleyle sahur yapmak stres yaratabilir. Bu yüzden bu Ramazan ayında, sahur ne zaman sona erer sorusunun cevabını bulmak için yaşadığınız şehrin imsakiyesine bakabilirsiniz. İmsak saatleri her şehirde farklı olacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.