TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Metro’da ‘ödeme krizi’ tatlıya bağlandı

İzmir Metro çalışanlarının bayram mesaileri, iş riski ücretleri, gıda yardımı ve yemek paraları henüz ödenmediği gündeme gelirken Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral yaşanan gecikmenin sistemsel hata olduğunu belirtirken ödemelerin yapılmaya başlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 14:23
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İzmir Metro’da ‘ödeme krizi’ tatlıya bağlandı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinde işten çıkarma krizi yaşanırken dün İzmir Metro’da da ‘ödeme krizi’ yaşandığı gündeme gelmişti.

İzmir Metro çalışanlarının bayram mesaileri, iş riski ücretleri, gıda yardımı ve yemek paraları henüz ödenmediği iddia edilirken işçilerin ortalama 8 ila 10 bin lira arasında alacağı olduğu ifade edilmişti.

Öte yandan; yaşanan ‘ödeme’ sorununa ilişkin TÜRK-İŞ’e bağlı Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İLKSES’E konuştu.

Giral, ödemelerin 7 Mayıs’tan itibaren yapılmaya başlandığını belirtirken fazla mesai ücretlerinin de sisteme girilmesinin ardından yatırılacağını kaydetti.

VERİLER SİSTEM YÜKLENİYOR

Yaşanan ödeme sorunun sistemsel kaynaklı olduğunu ifade eden Giral, sorunun tatlıya bağlandığını belirterek “Maaşlarımız her ay 7’sinde yatıyor ve maaşlarımız yattı. Bizim iş risk ücretlerimiz, fazla mesailer ve gıda yardımı ödemelerimiz vardı. Çiğli tramvay, Konak ve metro… Alan geniş olduğu için veri girişine bir sıkıntı yaşandı. Dün itibariyle maaşlarımız yattı. Sabahına da gıda yardımlarımız da yattı. Bugün de veriler sisteme yükleniyor. Kalan fazla mesailerimiz sisteme yüklenerek arkadaşlarımızın mesaileri yatırılacak. Tabii işletme açısından birtakım sıkıntılarımız var ama ben bunları önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Cemil Tugay’a götüreceğim” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.