TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in en işlek tren garlarından biri olan Basmane Gar nerede? İzmir’den hangi illere hızlı tren var?

Türkiye’nin en eski ikinci garı olma özelliği gösteren İzmir Basmane tren Garı hangi ilçede yer alıyor? İşte İzmir Basmane Gar hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 17:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’in en işlek tren garlarından biri olan Basmane Gar nerede? İzmir’den hangi illere hızlı tren var?

İzmir’in en işlek garlarından biri olan ve çeşitli il ve ilçelere tren seferleri bulunan Basmane Gar, merkezi konumu ve uygun fiyatlı seferleri ile pek çok vatandaş tarafından kullanılıyor. Özellikle çevre illere ulaşım sağlamak için kullanılan Basmane Tren Garı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

İzmir Basmane Tren Garı hangi ilçede?

İzmir Basmane Tren Garı, İzmir’in Konak isimli ilçesinin sınırları içerisinde yer alır.

İzmir Basmane tren nerelere gidiyor?

İzmir’in en işlek noktalarından biri olan Konak ilçesinin Basmane Semti’nde yer alan İzmir Basmane Tren Garı ile pek çok şehre tren ile ulaşım sağlamak mümkün. İzmir’in içerisinde bulunan uzak bazı ilçelere de ulaşımın sağlanabildiği Basmane Tren Garı ile uygun fiyatlı seyahat edilebiliyor. Basmane Tren Garı’ndan her gün gün gidilebilen yerlerin isimleri: Alaşehir (Manisa), Denizli, Ödemiş (İzmir), Tire (İzmir) ve Uşak olarak karşımıza çıkıyor.

İzmir’den hangi illere hızlı tren var?

Basmane Tren Garı’ndan her gün belirli trenler ile bazı şehirlere gitmek mümkündür. Bu trenlerin isimleri ve gittikleri şehirler şu şekildedir:

Ege Ekspresi – Eskişehir

6 Eylül Ekspresi – Bandırma (Balıkesir)

İzmir Mavi – Ankara

Konya Mavi – Konya

Göller Ekspresi – Burdur

İzmir Basmane Gar iletişim bilgileri

Adres: Etiler Mahallesi Basmane, Anafartalar Caddesi Konak, İzmir

Telefon:0 (232) 484 86 38

İzmir Basmane Garı hakkında

İzmir’de konumlanan Alsancak Garı’ndan sonra Türkiye’de bulunan en eski 2. gar olma özelliği gösteren Basmane Garı, 25 Ekim 1866 tarihinde hizmete açıldı. İzmir Kasaba Demiryolu (The Smyrna Cassaba Railway - SCR) tarafından İzmir – Kasaba demiryolu için inşa edilen Basmane Gar, 1 Temmuz 1934 yılında SCP şirketinden satın alındı. TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) tarafından atın alınan gar, 1934 yılı temmuz ayından itibaren tamamen TCDD’nin denetimi altına girdi. Çeşitli dönemlerde birbirinden farklı sebeplerle yenilenen Basmane Gar, 2006 yılında İZBAN projesi kapsamında kapatıldı. Bu tarihten 3 yıl sonra, 2009’da yeniden hizmet vermeye başladı. Hemen yanında bulunan Basmane metro durağı ile kolaylıkla ulaşılabilen İzmir Basmane Garı, her gün binlerce vatandaş tarafından kullanılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.