TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in en büyük ilçelerinden Karabağlar’da takımlar tek sahaya kaldı

İzmir’in en büyük ikinci ilçesi olan Karabağlar’da 35 tane amatör futbol takımı tek sahaya kaldı. Madde bağımlılığı ile mücadele eden amatör kulüplerin talebi ise en az 4-5 tesis

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 10:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’in en büyük ilçelerinden Karabağlar’da takımlar tek sahaya kaldı

ÖZGÜR ŞENGÜL – ÖZEL HABER- Amatör futbol takımları tesis sayılarının azlığı ile boğuşmaya devam ederken, İzmir’in Karabağlar ilçesinde 35 tane amatör futbol takımı tek sahaya kaldı. Yaklaşık 5 bin lisanslı sporcunun bulunduğu semtte takımlar sadece bir saat idman yapabiliyor. Yaşanan saat sıkıntısı sebebiyle de antrenmanları geç saate koymak zorunda kalan kulüpler, çocukların antrenman çıkışı gasp olayları ile de karşı karşıya kaldığını belirtti. Karabağlar’da yaşanan saha krizine ilişkin konuşan Üçyol Spor Teknik Direktörü Murat İce ve Karabağlar Futbol Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Oruç, Karabağlar’a en az 4 tane saha istediklerini vurguladı. İce ve Oruç ayrıca yarın saat 17.00’da Yeşilyurt Kara Fatma Parkı’nda ‘Karabağlar saha istiyor’ isimli geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacaklarını aktardı.

SPORA YATIRIM YAPILMALI

Karabağlar’ın uyuşturucu kullanımında ikinci sırada olduğunu belirten Karabağlar Futbol Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Oruç, “İzmir’in ikinci büyük ilçesiyiz sıkıntımız büyük. 35 tane takım tek sahada idman yapıyor. Antremanlar geç saate bittiği için çocuklar idman çıkışında saldırı riski ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumdan ötürü Kaymakamlık ile konuştuk oraya güvenlik yolladılar ama Karabağlar’ın çocukları neden bunu yaşıyor? Tesis sayısı biraz daha fazla olsa çocuklar geç saate kalmaz. Şu an yaşanan saha sıkıntısından ötürü takımlar sahayı yarıya bölüp 1 saat idman yapıyor bu da verimli olmuyor. Yaklaşık 5 bin tane sporcumuz var ve hepsi de futbolu çok seviyor ama imkanlarımız kısıtlı. Karabağlar’da uyuşturucu kullanımı oldukça fazla ama bir tane saha var keşke birden fazla saha olsa daha çok çocuğun hayatına dokunsak. Bizim derdimiz sadece futbol değil çocukları kötü alışkanlardan uzak tutmak. Biz gönüllüler de bu işi bırakırsak çocukların hali daha da kötü olur sadece kendisine değil çevreye de zarar verir. Karabağlar’ın sorunu çok spora yatırım yapılmalı. İşte o zaman çocuklarımızı kazanır uyuşturucu kullanımını azaltırız” şeklinde konuştu.

KARABAĞLAR NEDEN MAHRUM?

Karabağlar ‘da genç nüfusun fazla olduğunu belirten Üçyol Spor Teknik Direktörü Murat İce, “Buraya en az 4-5 tane tesis lazım ama tesisin yanı sıra buraya kapalı spor salonları, yüzme havuzları, tiyatro salonu, sinema salonu bunlarda gerekiyor. Karabağlar ‘da hiç deniz görmemiş çocuklar var. Elektrikli havuzlarda yüzüyorlar orada onlara bir şey olsa ne olacak? Buradaki çocuklar neden bu haklardan neden mahrum bırakılıyor? Bornova’ya, Buca’ya yapılıyor burası neden es geçiliyor. Yıllardır tesisler için mücadele ediyoruz hükümet ve belediye anlaşamıyor iş mahkemeye gidiyor mahkemeler uzun sürüyor olan Karabağlar çocuklarına oluyor. Boş arazilere rezidans yapmasınlar her yer bina doldu çocukların nefes alacağı alan kalmadı tesisler yapılsın oraya. Alt yapıdan oyuncu çıkmıyor diyorlar böyle durumda oyuncu nasıl çıksın? İzmir’in en kalabalık ilçelerinden birinde tek saha var bu utanç verici bir durum” dedi. İce ayrıca, Uzundere’de üç yıldır yapımı devam eden tesise ilişkin ise, “Uzundere sahasının en yakın zamanda bitmesini istiyoruz, gelecek sene orada idmanlara maçlara çıkalım” ifadelerini kullandı. Son olarak İce ve Oruç, 4 Şubat Pazar günü saat 17.00’da Yeşilyurt Kara Fatma Parkı’nda ‘Karabağlar saha istiyor’ sloganı ile geniş katılımlı bir basın açıklamasını yapacaklarını aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.