TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in başkanlarından zirve: Gündem borçlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugün gerçekleştirilen toplantıda CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesinin ise belediyelerin mali durumları ve borçları olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 15:15
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İzmir’in başkanlarından zirve: Gündem borçlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugün gerçekleştirilen toplantıda CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Tarihi Asansör’de düzenlenen toplantının ana gündem maddesinin ise ekonomi ve belediyelerin mali yapısının olduğu ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre; Başkan Tugay ilçelerde yaşanan sorunlar, belediye başkanlarının yaşadığı sorunlar ve çözümlerine ilişkin bilgi aldı.

Tugay’ın ayrıca ilçe belediyelerinin mali durumuna ilişkin de belediye başkanlarından bilgi istediği, borçlu-borçsuz belediye konusunun gündeme geldiği öğrenildi.

Başkan Tugay’ın ayrıca büyükşehir ile koordinasyon konusunun da üzerinde durduğu belirtilirdi. Belediyelerin mali yapılarındaki sorunlar gündemdeyken yakın sürede başlayacak toplu iş sözleşmeleri sürecinde dikkatli olunması, belediyenin mali yapısının gözetilmesi ve büyükşehir ile koordineli olunması noktasında uyarıda bulunduğu ifade edildi.

Gündemin ana gündem maddesinin belediyelerin mali yapısı olduğu belirtilirken geçmiş dönemde yapılan işe alımlar ve yeni dönemde yapılacak alımların masaya yatırıldığı öğrenildi. İlçe belediye başkanlarının borçlardan ve belediyelere verilen ödeneklerin azlığından şikayet ettiği ileri sürüldü.

Tugay’ın mali disiplinin sağlanması amacıyla işe alımlara dikkat etmesi, tasarruf yapılması noktasının üzerine eğildiği belirtildi.

Toplantıda ayrıca, belediyelerin parti politikasına uygun olarak sosyal yardımlara eğilmesi ve belediye eliyle yapılan yardımların artırılmasının önemli olduğunu söylediği öğrenildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.