TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, baharı coşkuyla karşıladı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda baharı karşılamak ve stresten uzaklaşmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 19:49
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, baharı coşkuyla karşıladı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 9 Mayıs'ta Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda baharı karşılamak ve yaşamın stresinden uzaklaşmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Katılımcılara zeybek eğitimi verildi ve keyifli bir makarna partisi düzenlendi. Ardından, Orkestra Sertan ve Tapani Bandosu'nun müzikleriyle coşku dolu bir eğlence gerçekleşti.

dilek gapp

ÖZGÜRCE YAZABİLECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN OLSUN

Etkinliği özellikle hıdrellez coşkusuyla birleştirmek istediklerini dile getiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “İnsanoğlunun en büyük sınavı olan doğal afetleri aşmaya çalıştık. Bu yollarda bize destek veren, yoldaşlık yapan, mücadele eden, siz değerli meslektaşlarımızla bir soluk almak istedik.  Dünyanın en zor, meşakkatli işlerinden biridir gazetecilik. Gerçek ve bağımsız gazetecilik yapmak sözde kolay gibi gelir ama özde o kadar zordur ki ve bu gece gerçek basın emekçilerimizle bir arada olalım dedik. Bu eğlencemizi buluşmamızı özellikle Hıdrellez coşkusuyla birleştirmek istedik. Bildiğiniz gibi Hıdrellez en zor koşullarda kul sıkıştığında yanında belirlen Hızır Peygambere simgesel bir teşekkürdür aslında.  Cemiyetimizi bugünlere taşıyan kaybettiğimiz meslektaşlarımız da minnetle anıyoruz. Altını çizerek söylemek zorunda olduğumuz bir şey daha var. Bağımsız gazetecilik çok zor ve meşakkatli dedik ya. Uğruna bedel ödeyen şu anda yanımızda olmak yerine demir parmaklıklar arasında kalan mahkûm bırakılan sevgili Süleyman Gencel ve tüm cezaevindeki meslektaşlarımız için de selam gönderiyorum. Biz mesleğini hakkıyla ve doğru yapanlar bir araya geldikçe olmazları daha çok çözer daha çok sorunların üstesinden geliriz. Yeter ki doğru olanlar etik değerlerden vazgeçmeyenler basın emekçileri olarak birbirimize tutunmaktan vazgeçmeyelim. Son olarak Hıdırellez coşkusunu yaşayalım dedik. Aydınlık bir ülkede özgürce yazabileceğimiz haberciliğin yeniden keyfine varabileceğimiz günler yakın olsun” dedi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.