TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, dünyaca ünlü hava yolu şirketi Emirates’in ev sahipliğinde İstanbul Havalimanı’na teknik gezi düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:06
Kaynak: BÜLTEN
İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Emirates’e ait Airbus A-380 uçağında detaylı incelemeler yapan, apronu gezen, check-in işlemlerini öğrenen, bagaj tesliminden yolcu körüklerinin yanaştırılmasına kadar birçok konuda bilgi alan İEÜ’lü gençler, unutulmaz bir deneyim yaşadı. Emirates ile Türkiye’de ilk olan bir iş birliğine imza atan İEÜ Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine mesleklerinde uzmanlaşmış isimlerle tanışma ve merak ettiklerini öğrenme imkanı sundu.

ÖRNEK BİR ADIM

İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Emre Küheylan, kariyer yolculuğunda öğrencilerin daima yanında olduklarını, onları en iyi şekilde geleceğe hazırladıklarını belirtti. Emirates ile yapılan iş birliğinin de bu açıdan örnek bir adım olduğunu ifade eden Küheylan, yenilikçi ve yaratıcı eğitim anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. İstanbul programının öğrenciler için çok verimli geçtiğini söyleyen Küheylan, ilgi ve desteklerinden dolayı Emirates Türkiye-Romanya-Bulgaristan Genel Müdürü Mehmet Gürkaynak, Emirates İstasyon Müdürü Çelik Sipahi, Emirates Hava Yolu İstasyon Şefi Salih Kallioğulları ve Emirates Havayolu ile Çelebi Yer Hizmetleri personeline teşekkür etti.

KAPSAMLI İNCELEME

Öğrencilerin yaptığı incelemelere ilişkin detaylı bilgiler paylaşan Öğretim Görevlileri Halil Emrah Aydın ve Çiğdem Bilal ise, “Gençlerimiz; online check-in, bagaj teslimi, bagaj limitleri, tehlikeli maddeler, biletlendirme gibi konularda bilgilendirildi. Bunun yanı sıra uçağın park pozisyonu, marshalling işlemleri ve yolcu körüklerinin yanaştırılmasını izledi. Ardından da 10’ar kişilik gruplar halinde Emirates Airbus A380-800 uçağını ziyaret etti. Öğrencilerimiz, uçak altı deneyimi için aprona indirildikten sonra da kargo yükleme-boşaltma işlemlerini, catering operasyonunu, yakıt ikmal işlemlerini yakından izleme şansı buldu. Öğrencilerimiz, apron deneyiminin ardından da bagaj alım noktalarına götürüldü. Burada; kayıp bir eşya, unutulmuş ya da zarar görmüş bir bagaj olduğunda ne yapmaları gerektiğini öğrendi. Oldukça kapsamlı olan bu teknik gezi, öğrencilerimize çok kıymetli bir deneyim yaşattı” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.