TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden sürdürülebilir moda atağı: Atık denimden şık tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, moda dünyasında kumaş israfını önlemek ve çevre dostu tasarımlarla dikkat çekmek için örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Atık denim parçalarını kullanarak yenilikçi ve çevreci koleksiyonlar hazırlayan genç modacılar, markaların defolu ve stok fazlası ürünlerini değerlendirerek büyük beğeni topladı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 16:29
Kaynak: İHA
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden sürdürülebilir moda atağı: Atık denimden şık tasarımlar

Beril Ortaç, Defne Su Arkalı, Doğa Aral, Ilgar Derin Özgüneş, Mobina Agahi, Münevver Günaylı, Nevşah Liva Tekbalcı, Pegah Farhoomand Tehrani, Yaren Gibyeli ve Yaren İştenoğlu gibi üçüncü sınıf öğrencileri, "Moda Tasarım Stüdyosu: Koleksiyon 3" adlı ders kapsamında tasarımlarını ortaya koydu. Bu projeleriyle, akademisyenlerin de yer aldığı jüri karşısına çıkan genç tasarımcılar, deneyim kazanma ve kendilerini geliştirme fırsatı elde ettiler.

İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Tekcan, öğrencilerin atık denimlerle yaptıkları yenilikçi tasarımların, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri'ne uygun olduğunu belirtti. Projede kullanılan malzemelerin tekstil atıklarının değerlendirilmesine yönelik farkındalık oluşturduğunu ifade eden Tekcan, öğrencilerin başarılı bir çalışma gerçekleştirdiğini vurguladı. Öğrencilerin seçilen tasarımları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında markaların İstanbul ve İzmir'deki mağaza vitrinlerinde sergilenecek ve sektörel projelerde yer alma fırsatı elde edecekler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.