TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'deki işletmede skandal! 20 ton tarihi geçmiş peynir imha edildi

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir işletmede gerçekleştirilen denetimde, son tüketim tarihi geçmiş yaklaşık 20 ton peynirin bulunduğu ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 19:40
Kaynak: AA
İzmir'deki işletmede skandal! 20 ton tarihi geçmiş peynir imha edildi

İzmir'in Torbalı ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bir işletmede yapılan kontrolde tespit edilen yaklaşık 20 ton son tüketim tarihi geçmiş peynir imha edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Alo Gıda 174 hattına yapılan ihbarın ardından ekipler, Yedieylül Mahallesi'nde bir işletmede denetim yaptı.

Alo Gıda 174 hattına yapılan bir ihbarın ardından, İzmir'in Yedieylül Mahallesi'nde bulunan bir işletme İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Yapılan denetimde, saklama süresi geçmiş ve bir kısmı bozulmuş yaklaşık 20 ton peynir tespit edildi. Soğuk hava depolarında saklanan ve piyasaya sunulmadan önce işleme tabi tutulması planlanan peynirler, saklama koşullarına uymadığı gerekçesiyle imha edildi. İşletmeye yasal işlem uygulanırken, Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde hareket edildiği belirtildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.