TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de toz taşınımı bugün akşam saatlerine kadar devam edecek

MGM tarafından yayımlanan açıklamaya göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 13:43
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
İzmir’de toz taşınımı bugün akşam saatlerine kadar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan açıklamaya göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının perşembe günü İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olan toz taşınımının 26 Nisan Cuma akşamına kadar devam etmesi bekleniyor. Toz taşınımının diğer bölgelerde cuma günü akşam saatlerine kadar devam etmesi durumunda, MGM, sağlık problemleri gibi olumsuz etkiler konusunda vatandaşları uyardı. Görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi durumların yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, sağlık ve güvenlikleri için gereken önlemleri almaları önem arz ediyor.

TOZ TAŞINIMININ KENTİ TERK ETMESİYLE HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Hafta sonu, toz taşınımının kenti terk etmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği öngörülüyor. İzmir'de 26 Nisan Cuma günü hava parçalı bulutlu olacak ve sıcaklık 25 dereceyi bulacak. Aynı gün içinde en düşük nem oranı 54, en yüksek nem oranı ise 93 olacak. 27 Nisan Cumartesi günü az bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık 24 derece olacak ve nem oranı en düşük 55, en yüksek 91 olacak. 28 Nisan Pazar günü ise hava sıcaklığının biraz daha artması bekleniyor; 26 derece olacak. Nem oranı ise en düşük 55, en yüksek 91 olarak ölçülmesi bekleniyor.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.