TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de Otizm Farkındalık Yürüyüşü: Başkanlar ve otizm dostları 7 Nisan'da bir araya geliyor

İzmir'de otizmli bireyler, aileleri ve otizm destekçileri, Dünya Otizm Farkındalık Ayı kapsamında 7 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2’nci İzmir Otizm Yürüyüşü'nde bir araya gelecek

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 11:08
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
İzmir'de Otizm Farkındalık Yürüyüşü: Başkanlar ve otizm dostları 7 Nisan'da bir araya geliyor

İzmirli otizmliler, aileleri ve otizm dostları, Dünya Otizm Farkındalık Ayı nedeniyle 7 Nisan 2024, Pazar günü düzenlenen 2’nci İzmir Otizm Yürüyüşünde buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Konak Belediyesi Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da katılacağı yürüyüş saat 13.00’te Gündoğdu Meydanından başlayacak, 13.15’te Türkan Saylan Sanat Merkezi’nin önünde yapılacak basın açıklaması ile sonlandırılacak.

ENGELLİ BİREYLERİN YOK SAYILMASINI İSTEMİYORUZ

Otizm Farkındalık Günü olarak 2 Nisan’ın Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildiğini anımsatan Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihdam (KEDİ) Otizm Derneği Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu, 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçim sonrası belirlenen yeni belediye başkanlarını, pazar günü düzenlenen yürüyüşe katılmaya ve İzmir’i otizm dostu kent yapmak için birlikte çalışmaya çağırdı. Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı için yerel idareler tarafından yeterli çalışma yapılmadığına, verilen sözlerin koltuğa oturduktan sonra unutulduğuna çokça şahit olduklarını aktaran Ahmetoğlu, "Engelli bireyler ve ailelerinin artık yok sayılmasını istemiyoruz. Kentte yaşayan engelli bireylerin ayrıştırmaya uğramadan yaşama eşit şekilde katılma ve belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanma hakkını göz önüne almanın, engellilik hizmetleri için yerel politika geliştirmenin, bütçelendirmenin, sivil toplum örgütlerinin kararlara etkin katılımını sağlamanın, gözetim ve denetim mekanizmalarına dahil etmenin yerel idarelerin asli görevlerinden olduğunu belediye başkanlarımıza hatırlatıyoruz” dedi.

İZMİR’İ OTİZM DOSTU BİR KENT HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Göreve yeni başlayan başkanların etkinliğe katılmasının önem taşıdığını ifade eden Ahmetoğlu, “Başkanlarımız çağrımıza uyarsa, hem bizleri yakından tanıma fırsatı bulmuş olacaklar, hem de birlikte çözüm üretme sürecinin ilk adımını birlikte atmış olacağız. Bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak, sorunları sıralayıp sadece talepte bulunmak değil, kent yöneticilerinin otizm alanında geliştirecekleri çalışmalara katkı sağlamak, var olan hizmetlerin geliştirilmesini ve yenilerinin üretilmesini diliyoruz. Yerel yöneticilerimizle birlikte, fark yaratmak, İzmir’i otizm dostu bir kent haline getirmeyi amaçlıyoruz. Otistik çocukların çocuk olarak kalmadığının farkına varılmasını, bir otistiğin yaşamının her döneminde toplum yaşamının her alanına dahil olabilmeleri için gereksinim duydukları desteklerin verilmesi ve çeşitlendirilmesi önem taşıyor” diye konuştu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.