TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de öğretmenler tam gün iş bırakacak!

İstanbul’da bir öğretmenin hayatını kaybetmesi sonrasında yeniden gündeme gelen öğretmene şiddet konusunda Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İzmir İl Başkanı Mehmet GÜLEÇ bir açıklama yaptı. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla 10 Mayıs 2024 Cuma günü tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının tam gün iş bırakacağını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 19:19
Kaynak: BÜLTEN
İzmir’de öğretmenler tam gün iş bırakacak!

Öğretmenlere yönelik şiddetin artmasıyla ilgili endişelerini dile getiren GÜLEÇ, "Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak, yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak görüyoruz ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla 10 Mayıs 2024 Cuma günü tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının tam gün iş bırakacağını belirten GÜLEÇ, bu adımın eğitimde yaşanan şiddeti dikkate alarak alındığını vurguladı.

HUKUKİ TEDBİRLER ALINMALI

İstanbul’da öğretmene yönelik şiddetin son kurbanı olan okul müdürü İbrahim Okutgan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İzmir İl Başkanı Mehmet GÜLEÇ yaptığı açıklamada son yıllarda öğretmene yönelik şiddet vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, öğretmenlere karşı işlenen suçların eğitim hayatının en ciddi sorunlarından biri haline geldiğini belirtti.

Okutgan’ın trajik ölümü üzerine yapılan açıklamada GÜLEÇ, "Öğretmenlerimize uygulanan şiddet vakaları artık üzücü bir sık sık yaşanan olaylar arasına girmiş durumda. Neredeyse her gün bir öğretmenin şiddete maruz kaldığı haberleriyle karşılaşıyoruz. Bu acı haberlerin sonuncusu İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Okutgan’ın bir öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesidir. İbrahim Okutgan öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜLEÇ, öğretmenlere ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakaları konusunda ciddi idari ve hukuki tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini vurgulayarak, yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle kamu kurumlarında şiddet vakalarının önlenmesi için etkili tedbirlerin alınması gerektiğini belirten GÜLEÇ, ayrıca medya kuruluşlarının öğretmenlerin itibarını koruyacak yayınlara öncelik vermesi gerektiğini de ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.