İzmir'de memurlar ile Büyükşehir arasındaki kriz çözülemiyor

İzBB ile memurlar arasındaki TİS krizinde kurulan komisyon çözüm olmadı. Kültürpark’taki belediye binası önünden CHP İzmir İl Başkanlığına yürüyen memurlar, ‘Hak Hukuk Adalet’ sloganları eşliğinde halay çekerek tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 14:02
Kaynak: BERKAY ERDEN
İzmir'de memurlar ile Büyükşehir arasındaki kriz çözülemiyor

Tüm-Bel-Sen dün CHP Genel Merkezi’nde CHP STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ile görüştü.  CHP yöneticileri, yasal sınır seviyesinde sosyal denge tazminatı ve 4 ikramiye önerirken sendika bu talebi kabul etmeyince sendika iş bıraktı. Memurlar, saat 10.00'da Kültürpark'taki belediye binası önünde toplandı. Öğle saatlerine doğru ise CHP İzmir İl Başkanlığına doğru yürüdü. CHP İzmir İl Binasına yürüyen eylemciler, "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla yaşananları protesto ederken halaylarla tepkisini gösterdi. Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş ile beraberindeki heyet CHP İzmir İl Başkanlığında CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları ile bir görüşme gerçekleştirdi.  Açıklama sonrasında açıklama yapan Keleş, eylemlere devam edeceklerini duyurdu.

BELEDİYELERİ RAHAT BIRAKIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın SDT’deki yasal üst sınır söylemine tepki gösteren Keleş, “Bugün buraya toplu sözleşme haklarımızın geri almak üzere görüşme yapmaya geldik. CHP İl Başkan Yardımcıları ile görüştük. Bir kez daha taleplerimizi ilettik. ‘Yasal sınırların üzerinde bir rakam veremeyiz’ gibi açıklamalar ile AK Parti'nin gerici, sınırlayıcı yasalarının arkasına saklanarak bu tutumunuzu açıklayamazsınız. Haklardan, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olun. Hak, Hukuk, Adalet diye slogan atıyorlar ama biz bunları göremiyoruz. Hakkımızı kullandığımız için soruşturmalar açılıyor. Hakkımızı kullandığımız için bugün de dahil olmak üzere isimler toplanıyor. Baskılar yapılıyor. AK Parti'nin koymuş olduğu yasaklayıcı, sınırlayıcı maddelere bir yenisini de siz CHP’li belediyelerde yapmayın. Biz bunu toplu sözleşme hakkımıza bir müdahale olarak değerlendiriyoruz ve buna karşı mücadelemizi sürdürürüz. Tek tip bir ücret belirlemesi AK Parti'nin düzenlemeyle belirlediği sınırdan bir farkı yoktur bizim için. Biz diyoruz ki belediyeleri özgür bırakın, kendi bütçeleri doğrultusunda toplu sözleşmelerini yapsın. Zaten belediyeler yasasında o kadar çok sınır var ki saymakla bitmez. Ne diyor belediyeler yasası? Belediyeler bütçesinin yüzde 35’inden fazlasını çalışanlarına ödeyemez. Zaten böyle bir sınır varken sınır üstüne sınır belirlemek neyin nesidir? Hangi demokraside var böyle bir şey?” diye konuştu.

GERKİRSE CHP GENEL MERKEZİ'NE YÜRÜRÜZ

TİS haklarının alamamaları durumunda CHP Genel Merkezine yürüyeceklerini belirten Keleş, “Bir kez daha şunu ifade ettik orada. Verilen sözler tutulsun dedik. Ne vaat edilmişti bize?  14 Mart'ta Cemil Tugay seçimlerden önce sendikamızı ziyaret etmiş ve şöyle ifade etmişti; ‘Mevcut durumdan daha iyi sözleşmeler yapacağım.’ Ne yaptınız Cemil Tugay? Var olanın yarısını kestiniz. Bu mu mevcut durumdan daha iyi sözleşme yapmak? Bizler verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz ve takipçisi olacağız. Bunu her platformda, her yerde hatırlatacağız. Her zaman söylediğimiz gibi diyoruz ki biz ‘Biz bugün CHP İzmir İl Başkanlığına yürüdük, yarın Ankara’ya CHP Genel Merkezine yürürüz.’ Haklarımızı geriye götürecek hiçbir sözleşmeye imza atmayacağız. Bunu böyle bilesiniz. Yıllardır mücadele ederek bedeller ödeyerek kazandığımız haklarımızı sizin iki dudağınız arasına sıkıştırmayacağız. Her dönem mücadelemizin karşısında güç odakları oldu. Bizi engellemek isteyen, geriletmek isteyen güç odakları oldu.  Masada bir taraf olarak emekçileri temsil edeceğiz. Ve buradan son kez de ifade edelim, sözleşme masasını kurun, görüşmeleri başlatalım. Tüm bunları başkan yardımcılarına ilettik. Onlarda il başkanına ileteceklerini belirttiler” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.