İzmir’de kent lokantaları nerede? İzmir'in hangi ilçelerinde kent lokantası var?

4 çeşit yemeğin 50 TL’ye sunulduğu kent lokantalarına ilgi oldukça yoğun… Peki, vatandaşlar kent lokantalarına nasıl ve nerede ulaşacak? İzmir’de kent lokantaları nerede? İzmir'in hangi ilçelerinde kent lokantası var?

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’de kent lokantaları nerede? İzmir'in hangi ilçelerinde kent lokantası var?

Alım gücünün azalmasıyla birlikte derin yoksulluk Türkiye’nin portresi oldu. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından göreve başlayan yeni yöneticiler ise var olan krizin önüne geçebilmek adına çalışmalar yürütürken, kent lokantaları bunun belki de en önemli örneği oldu! İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ardından tüm Türkiye’ye yayılan kent lokantalarına, İzmir’den de ses yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan kent lokantaları ilçe ilçe açılmaya devam ederken, lokantaların nerede yer aldığı da en çok aratılanlar arasına girdi.

Peki, 4 çeşit yemeğin 50 TL’ye sunulduğu kent lokantalarına, vatandaşlar nasıl ve nerede ulaşacak? İzmir’de kent lokantaları nerede? İzmir'in hangi ilçelerinde kent lokantası var? Detaylar haberimizde...

İzmir’de kent lokantaları nerede?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ilk kent lokantası, Kemeraltı Çarşısı'ndaki Balıkçılar Meydanı'nda bulunuyor. Lokantada dört çeşit yemekten oluşan menü 50 TL’ye sunuluyor ve hafta içi saat 11.30’dan itibaren hizmet veriyor.

Bir kent lokantası da Çiğli Maltepe Mahallesi’nde açıldı.

Öte yandan, Bayraklı Belediyesi de ilk kent lokantasını Matematik Parkı içinde açtı. İkinci lokantasını ise Soğukkuyu Mahallesi'nde, Ali Dinçer Parkı yanındaki Soğukkuyu Kafe'de açmayı planlıyor. Burada tavuk menü ve sebzeli menü 50 TL, kırmızı etli menü ise 70 TL’ye sunulacak.

Bu lokantalar, ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için uygun fiyatlı ve kaliteli yemekler sunmayı hedefliyor. Kent lokantalarının sayısının artırılması planlanırken, bu sayede daha fazla insan uygun fiyatlı yemeklere erişebilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.